eur:
396.36
usd:
367.54
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Habsburg György, Magyarország utazó nagykövete Az első aranykor - Az Osztrák-Magyar Monarchia festészete és a Műcsarnok című kiállításon tartott tárlatvezetésen a fővárosi Műcsarnokban 2017. február 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Habsburg György: a párizsi magyar konzulátusnak még nem adtak nagyobb feladatot a magyar szurkolók

A párizsi magyar nagykövet elárulta, hogy az eseményen csak mint lelkes szurkoló van jelen, és akkor végez jó munkát, ha bereked a hangos buzdítástól.

"Nagyon elégedettek vagyunk a magyar olimpiai csapattal. Számomra a legfontosabb, hogy ilyen népes küldöttséggel vagyunk jelen" – mondta Habsburg György párizsi magyar nagykövet az InfoRádióban a magyar csapat eddigi szerepléséről. Hozzátette, valóban lettek volna lehetőségek több érmet szerezni, de úgy véli, nincs miért szégyenkezni, és ez még csak a rendezvény eleje, sok versenyszám van még előttük.

Leszögezte: az olimpián szigorúan csak mint szurkoló van jelen. Mint mondta,

próbál minél hangosabban kiabálni, és ha a következő napra elmegy a hangja, akkor tudja, hogy jó munkát végzett.

Arra is kitért, hogy a konzulátus régóta együttműködik a MOB-bal. Ha egy szurkoló felkeresi őket, mert bajba került, akkor a konzulok tudnak neki segíteni. A másik, amiben részt vállalnak, az a logisztika segítése, például amikor diplomáciai küldöttség érkezik Magyarországról.

Habsburg György elárulta, eddig még nem jelentkezett magyar szurkoló igazán problémás esettel. Mindössze elhagyott útlevelekkel és hasonlókkal volt teendőjük, de mint mondta, eddig elég nyugodt volt az olimpia, és remélik, hogy így is marad.

A párizsi nagykövet felidézte, hogy az olimpiát megelőző hónapokban voltak nehézségek a sok építkezés miatt, fennakadásokat lehetett tapasztalni a közlekedésben, aminek a párizsiak nem igazán örültek. Most viszont mindenki elégedett a végeredménnyel, és a bontás is gyorsabb lesz, mint az építkezés, így remélhetőleg az esemény után hamar helyreáll a megszokott rend.

Habsburg György is megerősítette, hogy bár voltak tiltakozó hangok, jelenleg ünnepi hangulat tapasztalható Párizsban.

Címlapról ajánljuk
Megvan az első! - Kós Hubert olimpiai bajnok 200 méter háton

Megvan az első! - Kós Hubert olimpiai bajnok 200 méter háton

A szám tavalyi világbajnokának esélyeit óvatosan kezelte a nyilvánosság és a szakma is, de nem kellett félteni a már Amerikában edző 21 éves magyar egyetemistát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×