eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Szatmári András és Rabb Krisztián (b-j), az ezüstérmes magyar kardcsapat tagjai a dobogón a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kard csapatversenyének eredményhirdetésén a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 31-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Ezüstérmes Milák Kristóf és a kardcsapat – a magyarok olimpiája szerdán

Milák Kristóf a 200 m pillangóúszásban ezüstérmes lett, miként a férfi kardozók is másodikok lettek a csapatversenyben. Németh Nándor a „királyszámban”, a 100 gyorson negyedik lett, egyetlen századon múlt az érme.

ASZTALITENISZ. Női egyesben, a legjobb 16 közé jutásért, Póta Georgina az első szettet megnyerte, de aztán kikapott a negyedik helyen kiemelt, a kedden a vegyes párosban bronzérmes, dél-koreai Sin Ju Bintől.

CSELGÁNCS. A női 70 kg-ban Gercsák Szabina vereséget szenvedett a korábban Magyarországon is készülő, ausztrál Aoife Callaghantől. Érdekes, hogy a súlycsoport mind a négy dobogósa európai versenyzőnő lett. A tokiói olimpián bronzérmes 90 kg-os Tóth Krisztián az idei Eb-n bronzérmes, román Alex Crețcel kezdett, ellenfele jobb volt. Mindkét magyar az első fordulóban búcsúzott.

EVEZÉS. Az egypárevezős Pétervári-Molnár Bendegúz második lett a középfutamában, s ezzel bejutott a C-döntőbe. Szombaton bolgár, brazil, amerikai, algériai és paraguayi ellenfeleket kell megelőznie a C döntőben a 13. helyért.

KÉZILABDA. A férfi válogatott győzelmi esélyt szalasztott el az esélyesebbnek vélt norvégok ellen. Tíz másodperccel a dudaszó előtt Imre Bence egy lerohanás után ziccert lőhetett, a kapus kivédte, majd az ellenakcióból a norvégok gólt lőttek, éppen Imre helyéről, 26-25-re kikaptunk.

SPORTLÖVÉSZET. Pekler Zalán és Péni István is gyengén lőtt a férfi puska összetett számának alapversenyében. Előbbi a 32., utóbbi a 21. helyen végzett.

TORNA. Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi egyéni összetett döntőjében.

TRIATLON. Végre meg tudták rendezni a versenyeket. A női egyéniben Kuttor-Bragmayer Zsanett a 26. helyen ért célba. A férfiaknál Lehmann Csongor a 11. lett, úgy vélte a verseny után, kicsivel nagyobb szerencsével négy-öt hellyel is előrébb juthatott volna. Bicsák Bence is szépen versenyzett, 16. lett.

ÚSZÁS. A délelőtti előfutamokból mindhárom magyar, Kós Hubert és Telegdy Ádám (200 m hát) és Kapás Boglárka (200 m női pillangó) is továbbjutott. Utóbbi kettő a döntőbe már nem tudott továbblépni. Kós Hubert a legjobb idővel került a fináléba 200 m férfi háton. Ami a döntőket illeti, Milák Kristóf 250 méternél még vezetett, de a hajrát Léon Marchand bírta jobban, ő 28,97-re, a címvédő magyar úszó 30,23-ra úszta az utolsó hosszt. Németh Nándor negyedik lett 100 m gyorson, 47,50-et úszott, két századdal maradt le az ezüstről, s csak eggyel a bronzról. Nagyon-nagyon közel volt az érem…

Nanterre, 2024. július 31.
Az aranyérmes francia Léon Marchand (k), az ezüstérmes Milák Kristóf (b) és a bronzérmes kanadai Ilya Kharun (j) a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 31-én.
MTI/Kovács Tamás
Az aranyérmes francia Léon Marchand (k), az ezüstérmes Milák Kristóf (b) és a bronzérmes kanadai Ilya Kharun (j) a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén. Fotó: MTI/Kovács Tamás

VÍVÁS. A férfi kardcsapatok versenyében a Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású csapat, óriási csatában, de a végén nagyszerű vívással, 45-38-ra legyőzte az olaszokat. Az elődöntőben, az amerikaiakat búcsúztató irániak ellen a mérkőzés feléig nagyon nem ment, de a Gémesi Csanádot váltó Rabb Krisztián ihletett formában vívott, elsősorban neki volt köszönhető, hogy maradt esély az utolsó két asszóra. Akkor Szatmári András is magára talált, szorossá tette a mérkőzést, majd a 40-39-es hátrányban pástra lépő Szilágyi Áron lezárta a mérkőzést, 45-43-ra nyert a magyar csapat. A fináléban a csapatban kétszeres olimpiai bajnokokkal felálló dél-koreaiak ellen ugyan voltak felvillanásai a csapatnak, de nem bírta el, hogy a csereként beálló Do Gjeong Dong egyetlen asszójában 5-0-ra nyert. A vége 45-41 a címvédőnek, s egy nagyon értékes ezüstérem a magyaroknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×