eur:
395.71
usd:
365.61
bux:
73920.99
2024. július 31. szerda Oszkár
Sipos Adrián (b) és Bánhidi Bence között a norvég Harald Reinkind a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Norvégia - Magyarország mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Jól játszottak a férfi kézisek, de drámai végjátékban kikaptak Norvégiától

Közel volt a bravúr, a magyar férfi kézilabda-válogatott három góllal is vezetett Norvégia ellen, majd a hajrában is volt esélye megnyerni a mérkőzést, ám Blonz utolsó másodperces lövésével 26-25-re a skandináv csapat diadalmaskodott.

Az eddig hibátlan norvégok ellen folytatta a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpián. Chema Rodriguez szövetségi kapitány egyet változtatott a keretben: Pedro Rodriguez került be Rosta Miklós helyett. A kapuban Palasics Kristóf állt.

Grondahl révén Norvégia került előnybe, de Szita gyorsan válaszolt. A védekezés stabilnak tűnt, többször sikerült megfékezni az ellenfél akciót. Bóka lépett ki, de a ziccert a felső lécre lőtte, aztán Szita egyenlített. Bánhidi lőtte a harmadik gólt, majd Bóka révén először vezettek a mieink a meccsen. Lékai helyzetét Bergerud kirúgta, Blonz pedig egyenlített - az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon kemény védekezéssel.

Norvégia tudott pontosabban játszani a folytatásban, így 7-5-re meglépett. Fazekas lövését Bergerud kiszede, aztán Bodó szerzett labdát, az indításból pedig Imre Bence volt eredményes. Újabb kivédekezett támadás Bánhidi első lehetősége még kijött a kapusról, de maradt a labda a magyaroknál, és Ilic egyenlített a 16. percben. Gröndahl kapott két percet. Az első akció elhalt, aztán Palasics védett, és végül Bánhidi pont akkor szerezte meg a vezetést, amikor kiegészült az ellenfél.

A magyar kapus nagyokat védett, a másik oldalon pedig Bodó, majd Bánhidi is betalált, így 10-8-ra már a mieink álltak jobban. Sőt Palasics hetest is védett, Blonz lövésénél reagált jól. A norvég szélső aztán egymás után két gólt lőtt, Bodó pedig két helyzetet kihagyott.

A 24. percben újabb Palasics-bravúrt láthattunk, lábbal védett egy ziccert. Nem sikerült megtalálni Bánhidit beállóban, a meglóduló Blonz pedig bevágta a következő helyzetet, ezzel 11-11-re alakítva az állást. A magyar kispad időt is kért.

Átálltak a mieink a 7 a 6 elleni támadásra, és előbb Imre, majd Fazekas talált be, közben egy Palasics-védéssel (13-11). A védekezés rendezett maradt az utolsó percekre is, Norvégia hat percig nem tudott gólt szerezni, Palasics 45 százalékkal védett, és az első harminc perc 13-11-es magyar vezetéssel ért véget.

Második félidő

Rossz akcióval kezdtek a mieink, a pontatlan passz után a labda kiperdült Lékai kezéből. Szerencsére, Palasics ott folytatta, ahol abbahagyta: Sagosen lövését védte lábbal. Imre Bence volt bátor a másik oldalon, szorongatott helyzetből is megoldotta - már hárommal vezettünk. Aztán Ligervári harcolt ki támadóhibát, de Bergerud jól olvasta Imre próbálkozását, nem sikerült tovább növelni a vezetést.

Sagosan alsó lövését nem védhette Palasics, majd Lékai próbálkozott a hosszúra nyúlt magyar akció végén, de Bergerudban elakadt a labda. Ligetvári kapott kiállítást, a hetest Blonz vágta be, aztán Sagosen is betalált, így újra egyenlő lett, a norvégok gyorsan ledolgozták a háromgólos hátrányt. Bodó, aztán Imre hetesből volt eredményes, ráadásul magyar emberelőny következett.

Bóka, aztán Bánhidi talált be - közben Sipos is kiállt -, újra kettővel vezettek a mieink, de Setterblom egy számunkra peches góllal gyorsan válaszolt, Bodó ellen ítéltek belemenést, kár érte.

A 46. percben Bánhidi harcolt ki hetest, Imre pedig biztos kézzel értékesítette. A másik oldalon is büntetőt ítéltek, Bartucz állt be, de nem tudott hárítani. Újra Bánhidit találták meg a bejátszással, ismét hetes lett a vége - Imre pedig ismét higgadt volt, maradt a kétgólos előny (20-18).

Norvégia viszont két perc alatt egyenlített, ráadásul emberhátrányban. Megpróbáltuk ismét a hét az öt elleni felállást, de Sipos Bergerudot találta el, Lyse pedig a megindulás után betalált. Jókor jött Bodó gólja és Palasics védése. Maradt a forgatókönyv: Lyse egyenlített, de Bodó bombájával megint a magyarok vezettek az 53. percben.

A kapuba Bartucz érkezett a hajrára, ám nem tudta fogni Överby lövését, ráadásul Ilic kapott két percet. A kiállítás alatt Bodó bombázott ismét a kapuba, majd Sipos szerzett labdát. Nem sikerült viszont kettővel meglépni, Lyse csent labdát, és bevette az üres kaput (23-23) öt perccel a vége előtt.

Bodó következő lövése a blokkról jött le, Lyse pedig a másik oldalon a rövid alsóba lőtt, Bartucz rajta volt. Bánhidi gyorsan egalizált.

Lysét nem tudták tartani a mieink, újabb gólt bombázott, majd Bergerud védte Bánhidi kísérletét. A norvégok is tudtak hibázni, Ligetvári szerzett labdát, a gyors akciót pedig Lékai fejezte be, egyenlítve egy perccel a vége előtt. Micsoda végjáték!

Időt kért Norvégia. Beállt Pedro, és labdát is szerzett, de a megindulást Imre nem tudta belőni, a kapus lábbal védett. Még pont annyi idő maradt, hogy a norvégok gyorsan végigvigyék a labdát, Blonz pedig ellőtte a kapus mellett két másodperccel a vége előtt.

Elképesztő dráma, egy labdán múlt a bravúr - 26-25-re Norvégia nyert, így hibátlan maradt.

Pénteken Dánia lesz a következő ellenfél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×