eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár
Mészáros Krisztofer lólengésgyakorlata után a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi tornaversenyének selejtezőjében a párizsi Bercy Arénában 2024. július 27-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

A hat (szinte) hibátlan gyakorlatot bemutató Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett versenyében. Összpontszáma 83,899 lett.

Mészáros Krisztofer a gyűrűn kezdett a férfi egyéni összetettben. A tizennegyedik helyen került a döntőbe, abban reménykedett, hogy javítani tud ezen.

Negyedikként került rá sor, kicsit sokat kellett várni a szólításra, nehezen született meg előtte az ausztrál Jesse Moore pontszáma. Mészáros Krisztofer, becenevén Titi fantasztikus erőelemeket mutatott, boldogan jött le a pódiumról, 13,400-t érdemelt ki. Egy tizeddel kapott kevesebbet, mint a selejtezőben, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy rosszabb gyakorlatot csinált.

Az első szeren – a teljes mezőnyt figyelembe véve – a brit Jake Jarman kapta a legmagasabb pontszámot, talajon (14,900). A következő a sorban az ukrán Oleh Vernyajev, lólengésben (14,833), a harmadik pedig a nagy esélyesnek tartott, japán Hasimoto Daiki, aki 14,633 pontot kapott a talajgyakorlatára.

Mészáros Krisztofer csoportja az ugrásra ment, sokkal jobban sikerült neki, mint amit a selejtezőben bemutatott. A pontszáma 14,400 volt, nagyszerű. Az első két szer után a 14. helyen állt, jelentősebb rontás után, túl két szeren. Nagy előnye, hogy kiegyensúlyozott, hatszeres tornász.

A harmadik szere a korlát volt, ahol nagyon jó gyakorlatot mutatott be a selejtezőben, csak kevéssel maradt le a szerenkénti döntőről. Ezúttal nem sikerült olyan jól, mint akkor, négy tizeddel elmaradt attól az eredményétől, de 14,300 pontot kapott, nagyobb rontás nélkül túljutott a verseny felén. Sőt, a hatodik helyen állt összetettben!

Igaz, még nemcsak kedvence, a talaj, hanem a nyújtó és a lólengés is hátra volt. Nyújtón, kicsi elszökkenéstől eltekintve, hibátlan gyakorlatot mutatott. Az anyagerősség nem érte el a korlátét, de a 13,666 nagyon jó pontszámnak számított. Hát még a 13,766, amit óvás után megkapott. Két helyet ugyan hátracsúszott összetettben, a nyolcadik helyen állt, de még mindig a mezőny első harmadában (!).

Párizs, 2024. július 31.
Mészáros Krisztofer nyújtógyakorlata a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi tornaversenyének összetett döntőjében a párizsi Bercy Arénában 2024. július 31-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
Mészáros Krisztofer a nyújtógyakorlata közben. MTI/Czeglédi Zsolt

Az ötödik szere a talaj volt, amely egyfelől a legerősebbnek számít a repertoárjában, másfelől viszont a selejtezőben éppen ott rontott, elúszott a remélt szerenkénti döntője. Talajon jól dolgozott, ahol kellett korrigált, s végül 13,933-as pontszámot tehetett a többihez.

Az utolsó szer, a lólengés előtt a kilencedik helyen állt, csak, hogy a teljesítményét még inkább értékelni tudjuk: két kínai, két japán, két brit és két ukrán előzte csak meg. Öt tizeddel többet kapott, mint a selejtezőben a lovon, 14.100 lett a pontszáma. Végigcsinálta a döntőt egyetlen súlyos rontás nélkül, nagyon magas, 83.899-es pontszámmal fejezte be a versenyt.

A kilencedik helyen végzett, bekerült az első tízbe, ami óriási teljesítmény.

A versenyt a japán Oka Sinnoszuke nyerte meg, már a második aranyát szerezve Párizsban. Két kínai végzett a második és a harmadik helyen, Cseng Pu-heng és Hsziao Zsuo-teng.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×