eur:
391.28
usd:
361.23
bux:
73275.73
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Kökény Beatrix Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szurkol a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vívós-labdás-vizes nap Párizsban - az olimpia hétfői eseményei percről percre

Nincs megállás, a hétfői párizsi eseményeket egyben itt lehet megtalálni.

2024.07.29. 10:31

A lehető legkisebb különbség

A mindössze 16 éves dél-koreai Ban Hjodzsin nyerte az aranyérmet a sportlövők női légpuska számában hétfőn a párizsi olimpián. A tinédzser a vasárnapi alapversenyben 634,5 körrel új ötkarikás rekordot állított fel, így esélyesként várta a finálét. Ebben aztán egészen az utolsó pillanatig vezetett, ám az utolsó két lövését elrontotta, "csak" 9,9, illetve 9,6 kört ért el, amit a 17 éves kínai Huang Jü-ting kihasznált és egy 10,3-as, illetve 10,5-ös találattal egyenlített. A szétlövést aztán ennek ellenére is a dél-koreai bírta jobban, 10,4-et lőtt a kínai 10,3-as kísérletével szemben, így olimpiai bajnok lett. A bronzérmet a svájci Audrey Gogniat szerezte meg. Mészáros Eszter a vasárnapi alapversenyben a 15. helyen végzett.

Eredmények: sportlövészet, női légpuska, olimpiai bajnok:

Ban Hjodzsin (Koreai Köztársaság) 251,8 kör - szétlövés: 10,4
2. Huang Jü-ting (Kína) 251,8 kör - szétlövés: 10,3
3. Audrey Gogniat (Svájc) 230,3

...15. Mészáros Eszter 628,6 (alapversenyben)

2024.07.29. 10:28

Karácsony Gergely egy esetleges budapesti olimpiáról

„A párizsi olimpia megnyitójának apropóján találkoztam Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével” – írja hétfői Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A poszt alapján egyetértettek abban, hogy Budapest már most is rendelkezik szinte az összes olyan sportlétesítménnyel, ami egy nyári olimpia megrendezéséhez szükséges. „Azt azonban személyesen is tapasztaltam, hogy még az összehasonlíthatatlanul fejlettebb infrastruktúrával rendelkező Párizsnak is rendkívüli kihívás egy ekkora sportesemény megrendezése” – teszi hozzá a főpolgármester.

Karácsony Gergely/Facebook
Karácsony Gergely/Facebook

„Ha valaha komolyan felvetődik egy budapesti olimpia terve, akkor az a közösségi közlekedés masszív fejlesztése mellett azt is kell jelentse, hogy ledolgozzuk a meglévő utak, hidak, közterületek állapotában felgyülemlett évtizedes lemaradást. Egy ilyen fenntartható, új sportlétesítmények építése helyett a város zöld fejlesztését jelentő olimpiai koncepció lehetne az alapja egy olyan széleskörű társadalmi konszenzusnak, amely nélkül eleve reménytelen bármilyen olimpiai álmot dédelgetni” – fogalmaz Karácsony Gergely.

2024.07.29. 10:10

Két nappal a verseny előtt belázasodott Kapás Boglárka

Betegséggel küzd az úszó Kapás Boglárka, aki szerdán ugrana medencébe a párizsi olimpián.

2024.07.29. 10:01

Fokozódik a hangulat Párizsban, a magyar vívókban bőven van hiányérzet – helyszíni tudósítónk jelenti

Túl vagyunk az ötkarikás játékok első hétvégéjén, rengeteg szurkoló érkezett meg Párizsba, és gyorsan olimpiai üzemmódba váltott a francia főváros, ahol egyre inkább fokozódik a hangulat – mondta Kaposi Dávid, az InfoRádió helyszíni tudósítója. A legtöbb magyar szurkolóval a kézilabda-mérkőzéseken, illetve a vívóversenyeknek otthont adó Grand Palais-ban lehet találkozni. Leginkább a Szajna hídjain és a Champs-Élysées-n sétálva kaphatja el az embert az olimpiai hangulat, ha Párizsban jár. Utóbbi helyszínen minden este felengedik azt a léggömböt, ami az olimpiai lángot tartja. A tömegközlekedésben ugyanakkor adódnak fennakadások, lezárások, késések, és eléggé távol vannak a helyszínek egymástól Párizson belül, így viszonylag sokat is kell gyalogolni. Az utazóközönség tájékoztatása sem mindig kielégítő, a vendégeknek biztosan szükségük lesz egy-két napra, amíg alkalmazkodnak a helyi viszonyokhoz.

A magyar versenyzők eddig vegyes eredményeket tudnak felmutatni. Tudósítónk hozzátette: Muhari Eszter személyében nem az a vívó szerezte az eddigi egyetlen magyar érmet, akitől a legtöbben várták. Előzetesen ugyanis a férfi kardozóktól és párbajtőrözőktől sokan jóval jobb eredményekre számítottak. A csapatversenyeken azonban lesz lehetőség a javításra, és az érintettek nagyon fogadkoznak. Kaposi Dávid elmondta: a több mint 120 éves Grand Palais egy nagyon egyedi, fantasztikusan szép helyszín, ugyanakkor nem a legmodernebb, és csak nagyon ritkán rendeznek itt vívóversenyeket, ami meglátszik a szervezésen: sokat kell vonulniuk a vívóknak két asszó között, valamint a nézők kiszolgálása sem ideális.

A magyar női kézilabda-válogatott tagjain a Brazília elleni egygólos győzelem után azt lehetett látni, hogy nagy löketet adott nekik ez az utolsó másodpercekben elért siker. A győztes gólt szerző 19 éves Simon Petra pedig a korát meghazudtolva, nagyon higgadtan értékesítette a helyzetét. Kaposi Dávid hozzátette: Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a meccs értékelése során elismerte, bár két lehetőséget is felvázolt az utolsó időkérésnél, a játékosai nem feltétlenül azt valósították meg a pályán, amit kért tőlük, ugyanakkor ez azt mutatja, hogy jól tudnak improvizálni.

2024.07.29. 09:36

Márton Anna könnyű győzelemmel melegített be

Az előző olimpián negyedik Márton Anna magabiztos sikerrel kezdte szereplését a női kard egyéniben. A venezuelai Paredes Torres ellen 15-10-re nyert.

2024.07.29. 09:09

Érik a hatalmas égés a Szajnával kapcsolatban

A verseny előtt egy nappal sem tudtak benne edzeni a triatlonisták, annyira mocskos.

2024.07.29. 09:08

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.

2024.07.29. 09:07

Andrásfi Tibor: Volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy megnyertem

Az olimpiai negyedik magyar párbajtőröző csalódott, hogy érem nélkül zárt egyéniben, de reméli, hogy a csapatversenyben teljesül a vágya.

2024.07.29. 09:06

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×