eur:
393.05
usd:
363.23
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Lékai Máté (k), valamint az argentin Pedro Martínez Cami (b) és Nicolas Bonanno (j) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Az esti program meglepetéssel indult, a norvégok 27-22-re verték a házigazda franciákat, akiknek így már két vereségük van. Ez alaposan megkavarhatja az erőviszonyokat a magyar csoportban.

A mieink Argentína ellen változatlan kerettel kezdtek, a kapuban Palasics Kristóf állt.

Bő fél perc után Bóka Bendegúzt állították ki, de az argentinok nem tudták megszerezni a vezetést kínai figura után, mert beléptek. Ancsin Gábor a másik oldalon nem hibázott, 10 méterről nagy gólt lőtt. Palasics nagy védéssel kezdett, de Federico Fernandez szélről bevette a kaput. Bánhidi Bence találata után újra nálunk volt az előnyt, ám Ignacio Pizzaro hetesből egyenlített. Szita Zoltán szerezte a harmadik magyar gólt, miután üresre játszotta magát, majd Pizzaro a kapufára lőtte az újabb hetest (3-2).

Újabb Szita-bomba, majd Imre Bence is megszerezte első gólját a jobb szélről. Az argentinok gyorsan támadtak, jól járatták a labdát, és tartották a lépést (5-4). Bánhidi is kiállítást kapott, de a két perc alatt maradt az egygólos különbség.

A 11. percben egyenlítettek az argentinok, de nem örülhettek sokáig: labdaszerzés után Imre kapott indítást, és határozottan belőtte a ziccert. A dél-amerikai ellenfél tartotta a lépést, de mindkét csapat sokat hibázott. A 15. percben Ancsin gólja fontos volt, ezzel újra vezettek a mieink, de nem sikerült meglépni két góllal.

Sőt a 17. percben Bonnano maradt egyedül, és már az ellenfél vezetett. Palasics bravúrja kellett, hogy ne legyen nagyobb a különbség. A cserék sem tudtak lendíteni a játékon, sok volt a pontatlan passz.

A 20. percben Palasics hetest is fogott, ez már erőt kell, hogy adjon - Bánhidi be is talált a következő akcióból, Simonet pedig két percet kapott. Egy kivédekezett támadás után a másik oldalon kiharcolt hetest Imre vágta be, ismét nálunk az előny. Majd Ligetvári az üres kaput vette be a jó védekezést követően (12-10).

Bodó góljai után már 14-11 volt, Palasics pedig ismét védett, nagy támaszt nyújtva a csapatnak.

Rosta is pontos volt beállóból, majd Bóka zárta le a kapkodós perceket, és 16-12-re alakította az állást. Az utolsó akció is a miénk volt, Bodó tört be bátran, a labda a kapufáról pattant be.

Az első félidő után 17-12-re vezet Chema Rodriguez együttese, amely a 20. perctől játszik nyugodtabban és eredményesebben.

Második félidő

Argentína szerezte az első gólt a pihenő után, aztán Ancsin válaszolt. Újra kapkodós volt a játék mindkét oldalon. Bánhidi tarthatatlan volt a védőknek, majd Ancsin a kapufát találta el, maradt a 19-13. Palasics bravújra után a másik oldalon Maciel is kifogta Imre ziccerét.

Bánhidit csak lerántani tudták, járt a hetes és a két perc - a büntetőt Imre lőtte be, aztán a labdaszerzés után Lékai vette be az üres kaput, már hét gólra nőtt az előny.

Ezúttal a magyarok tudtak rohanni, és Lékai talált be Ancsin jó lekészítése után, majd Imre száguldott elm 23-15-nél pedig már időt is kért az argentin pad.

Ancsin és Lékai is nagyon élt, 25-16 volt a 42. percben az állás. Az argentin csapatból Parker kapott piros lapot a videózás után. Az ellenfél egyre fáradt, magyar oldalon Imre, majd Szita talált be egymás után.

Rosta szerezte a következő két találatot, majd Argentína kijött hét a hat ellen támadni, de egy Palasics-védés után Sipos az üres kaput vette be - ezzel lett meg először a tízgólos különbség (30-20).

Rosta remekelt beállóból, újabb gólt szerzett és védekezésben is kellően határozott volt. Ilicet kellett ápolni, miután arcon találták - villant az újabb piros, Pizzaro is befejezte.

A hajrában Fazekas, aztán Rosta talált be, az argentinok azért harcoltak, hogy 10-en belülre kerüljenek. Ez végül nem sikerült: Imre Bence az utolsó percben gólt szerzett, majd Palasics védett még egyet.

A magyar együttes 35-25-re győzött. Folytatás szerdán reggel 9-kor Norvégia ellen.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×