eur:
392.53
usd:
361.91
bux:
72745.29
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő a Team Iron sajtótájékoztatóján, egy hónappal a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) budapesti fordulója előtt, a Duna Aréna Gépházában 2019. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Több filmet is ingyenessé tettek az olimpia alkalmából

A párizsi olimpia alkalmából a Filmión főszerepet kapnak a legendás magyar sportolók, csütörtöktől vasárnapig az Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes, az Aranycsapat és a Katinka című dokumentumfilm ingyenesen megtekinthető.

Július 26-án kezdődnek a 2024. évi nyári olimpiai játékok Párizsban, amelyen a magyar csapat 180 sportolója is megméretteti magát - emelik ki a Nemzeti Filmintézet közleményében.

A Filmintézet streaming platformjának a héten újdonság egy, az 1984-es olimpiai játékokat feldolgozó animációs sorozat, az Olympia '84 is, amely az év végéig szintén ingyenesen látható kiváló minőségben felújítva.

Surányi András Aranycsapat (1982) című dokumentumfilmje a legendás válogatott kialakulását, világra szóló sikeréig vezető útját, a csapat kudarcait, majd széthullásának történetét meséli el, korabeli híradófelvételekkel és a csapattagok visszaemlékezéseivel. A visszatekintés bemutatja a korszak társadalomtörténeti, politikai hátterét is, kontextusba helyezve a sportolók életútjának és karrierjének alakulását. A filmben megszólal Puskás Ferenc, Hidegkuti Nándor, Czibor Zoltán, Grosics Gyula, Sebes Gusztáv és Szepesi György.

A torna sport kiemelkedő csillagának egy évét követi a 100. születésnapjától a 101-ig Oláh Kata Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes (2022) című alkotása. A film naplóbejegyzésekből, régi és új interjúkból és archív felvételekből tárja fel egy olyan bajnok életét és életfilozófiáját, aki 10 olimpiai éremmel a XX. században sporttörténelmet írt.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó, az első versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban. Pálinkás Norbert és stábja két éven át követte a nagy sporteseményekre és otthonába is az úszónőt a Katinka (2022) című filmben.

Los Angelesben az 1984-es ötkarikás játékokkal párhuzamosan Animációs Olimpiát rendeztek. "Az olimpia szellemében" szlogenre megfogalmazott, Magyarországról nevezett szellemes rövidfilmeket a Magyar Iparművészeti Főiskola egykori animáció szakos hallgatói, Dózsa Tamás, Békési Sándor, Zoltán Annamária, Szórády Csaba és Lehotay Zoltán készítették. Az ötrészes sorozat Olympia '84 néven látható csütörtöktől a Filmio kínálatában.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 21:51
×
×
×
×