eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem a legjobb formájában úszott Hosszú Katinka

Azokra a helyzetekre is felkészült a riói olimpián harmadik aranyát szerző Hosszú Katinka, amikor nem a legjobb formájában úszik, mint tette azt a 200 méter vegyes keddi döntőjében.

"Ez a mai nem volt a legjobb, rengeteg mindent elrontottam, de azért versenyeztem folyamatosan, hogy ha még nem is vagyok a legjobb formában, akkor is én érintsem meg elsőnek a falat" - nyilatkozta az éjszakába nyúló sajtótájékoztatón Hosszú, aki "gyengébb" szereplése ellenére 2:06.58 perces olimpiai rekorddal diadalmaskodott. "Nagyszerű érzés, úgy jöttem ide, hogy még nem is volt olimpiai érmem, most pedig már három aranyérmem van".

Hosszú korábban 400 méter vegyesen óriási világcsúccsal győzött, majd 100 méter háton minden idők második leggyorsabb úszásával nyert.

A 27 éves bajai versenyző 2000 óta az első női úszó, aki három egyéni aranyérmet nyert, Sydneyben ez a holland Inge de Bruijnnek sikerült. Hosszú ráadásul beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében: a legendás Egér 1992-ben Barcelonában 100 és 200 méter háton, valamint 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre. A sportágtól független magyar csúcs Keleti Ágnes nevéhez fűződik, a fantasztikus tornász 1956-ban Melbourne-ben négy aranyat nyert. Hosszú akár ezt is beállíthatja, hiszen Rióban még egy egyéni számban, 200 méter háton ugrik vízbe - szintén éremesélyesként. Ezzel kapcsolatban az MTI érdeklődésére elmondta, nem gondolt még erre, továbbra is csak az a célja, hogy élvezze a versenyzést.

Hosszú Katinka újságírói kérdésre kitért Cseh Lászlóra, aki a szám világbajnokaként 200 méter pillangón csak hetedik lett a keddi döntőben:

"Annak ellenére, hogy nem sikerült ma neki, fantasztikus úszó. Talán elkövette azt a hibát, amit én négy évvel ezelőtt Londonban, hogy túl sokat gondolt az aranyéremre".

Hosszú lett a riói játékok első triplázója, de hozzá hasonlóan szintén már három diadalnál tart minden idők legeredményesebb olimpikonja, az amerikai Michael Phelps, de utóbbi két sikerét is váltóval aratta, míg a bajai úszó valamennyit egyéniben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×