eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Maroknyi lehet az orosz csapat

Az orosz olimpikonok akár 90 százalékát is eltilthatják a riói ötkarikás játékoktól, így végül 40 fős lehet a csapat létszáma – tudta meg a Telegraph.

A brit lap arról ír, hogy bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem zárta ki automatikusan az összes orosz sportolót, többségük nem fog megfelelni a szigorú kritériumoknak, amelyek többek között a doppingmentes múlt bizonyítását és a megbízható laborok által végzett tesztek bemutatását követelik meg.

Hétfőig három sportági szövetség – tenisz, triatlon, íjászat – jelezte, hogy az orosz atléták indulása biztonságban van, majd ezt megerősítette a cselgáncsozók és a sportlövők nemzetközi szervezete is.

„Ezek a sportolók szeptembertől májusig több doppingszűrésen is átestek külföldön, az oroszországi tesztek eredményeit nem vettük figyelembe" - közölte Marius Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetésg első embere.

Kedden kiderült, hogy öt orosz kajakozó és kenus, valamint két öttusázó sem vehet részt a játékokon, mivel nevük szerepelt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által rendelt McLaren-jelentésben. Korábban hét orosz úszó és 67 atléta kitiltásáról döntöttek.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×