eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Dénes Tamás: Mikor hisszük el végre, hogy jó csapatunk van?

Senki sem számított erre a szép sikerre, és végre el kell hinnünk, hogy jó csapatunk van - mondta Dénes Tamás labdarúgó szakíró, az InfoRádió munkatársa a magyar-portugál meccset méltatva.

„Nyugodtan mondhatjuk, hogy erre senki sem számított, ennyit senki sem remélt. Nagyon sok minden elhangzott már azzal kapcsolatban, hogy a magyar válogatott milyen szép sikerrel zárta a csoportszakaszt. Gondoljunk arra, hogy Wales mellett a magyar válogatott szerezte a legtöbb gólt a csoportmérkőzéseken, erre sem számított senki” – mondta Dénes Tamás labdarúgó szakíró, az InfoRádió munkatársa.

Hozzátette: a portugálok nagyon el voltak keseredve és annak sem örülnek, hogy a horvátokkal kell játszani, mert a horvátok nagyon jó benyomást keltettek a spanyolok ellen, viszont így viszonylag könnyű ágra kerültek.

„A magyar csapat sem került nehéz ágra, de természetesen most már minden találkozó nehéz. Gondoljunk bele: a walesi, a belga, az északír és a magyar válogatott közül az egyik csapat Európa-bajnoki elődöntőt fog játszani.

Arra a kérdésre, mi várható a Belgium elleni meccsen, Dénes Tamás úgy válaszolt:

„Az ember csak kapkodja a fejét. Nem lehet a realitásból kiindulni, amikor mindenki a föld fölött jár. A belga válogatott nagyon erős és jó játékosaik vannak, de a portugálokat is erősnek tartottam. Egészen bámulatos, hogy Bernd Storck minden húzása bejött. Ebből a találkozóból nem lehetett volna többet kihozni annál, minthogy a magyar válogatott csoportelsőként végezzen” – fogalmazott a szakíró.

Mint mondta, az is fontos volt, hogy azok a játékosok, akik korábban sárga lapot kaptak, pihenhettek és nem szereztek újabb büntetést.

„A realitás nyilván nem azt mondja, hogy a belga válogatott ellen esélyesként lépünk pályára. De éppen arról beszéltünk a sajtóközpontban a találkozó után, hogy mikor hisszük el végre, hogy jó csapatunk van? A portugálok elleni mérkőzésen is folyton arra gondoltunk, hogy a portugálok mindjárt fordítanak és baj lesz, de nem lett baj, sőt ha Elek Ákos kapufája bemegy, akkor még nyerhettünk is volna. De ne legyünk telhetetlenek” – hangsúlyozta Dénes Tamás.

A sportszakíró kiemelte: egy olyan csapat ellen játszott 3-3-at a magyar válogatott, amelyet Cristiano Ronaldo vezetett.

„Ha a statisztikákat vesszük: az 1982-es világbajnokság Salvador elleni találkozóját leszámítva két gólt ilyen fontos tornán legutóbb Novák Dezső szerzett 1964-ben, csoportelső pedig legutóbb 1962-ben volt. Álom ez az egész” – mondta Dénes Tamás, labdarúgó szakíró, az InfoRádió munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×