eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin
Bemelegítenek a játékosok a horvát válogatott dohai edzésén 2022 december 11-én. Horvátország december 13-án Argentína ellen játszik a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

„Argentína nem csak Messi” – így készülnek az elődöntőre a horvátok

A horvát válogatott játékosai nem Lionel Messire, hanem az argentin csapatra fókuszálnak elsősorban a két együttes keddi elődöntős csatája előtt a katari labdarúgó-világbajnokságon, viszont Neymarhoz hasonlóan a hétszeres aranylabdás vb-álmainak is véget vetnének.

A horvátok a negyeddöntőben tizenegyespárbajban ejtették ki a torna favoritjai közé sorolt Brazíliát, és úgy készülnek, hogy kedden egy újabb esélyest búcsúztatnak.

Josip Juranovic, a horvátok védője kiemelte: nem hiszi, hogy bárkitől félniük kellene, inkább saját magukra koncentrálnak, valamint arra, hogy a legjobbjukat nyújtsák.

„Sikerünk titka az összetartásunk, az egységünk. Úgy viselkedünk és játszunk, mintha egy család lennénk” – fogalmazott.

A horvátok ellen Neymarnak nem sikerült győzelemre vezetnie csapatát, a Paris Saint-Germain támadója sírva hagyta el a pályát a vesztes negyeddöntőt követően. A Katarban kiváló formában lévő, négy gólja mellett két gólpasszt elkönyvelő párizsi klubtárs, Messi számára a feladat és a kihívás ugyanaz: az előző vb-n ezüstérmes horvátok fölé kerekedni.

A 35 éves Messi a katari torna előtt azt mondta, hogy ez lesz az utolsó vb-je, brazil klubtársa ezt még nem fogalmazta meg ilyen határozottan. Messinek az 1002. tétmeccse lehet a horvátok elleni elődöntő, és ötödik vb-jén a 25. találkozója, amellyel beérheti a rangsor élén álló Lothar Matthäust. Tekintve, hogy az argentinokra egy helyosztó mérkőzés még biztosan vár a katari vb-n - a bronzmeccs vagy a döntő -, Messi meg is előzheti a németek korábbi kiválóságát. Messi hétszeres aranylabdásként vitathatatlanul minden idők egyik legjobb futballistája, de a vb-ken eddig nem volt szerencséje, legmesszebb 2014-ben jutott, amikor döntőt játszhatott. Így viszont még mindig elmarad a honfitárs Diego Maradonával való összevetésben. A két éve elhunyt neves előd 1986-ban, Mexikóban győzelemre vezette Argentínát.

Bruno Petkovic, a horvátok támadója szerint nincs konkrét tervük Messi semlegesítésére, legalábbis egyelőre.

„Nem kizárólag az ellenfél egy játékosának a megállítására készülünk, hanem az egész csapatra. Csapatként kell őket feltartóztatnunk, nem pedig egy ember kikapcsolásával, szoros emberfogással. Argentína nem csak Messi” – mondta.

A horvátok játékát alapjaiban határozza meg a Luka Modric által irányított középpályássor teljesítménye, amelyben Mateo Kovacic és Marcelo Brozovic jut még szerephez, és amelyet Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya a világ legjobb középső sorának minősített a brazilok elleni győzelmet követően. A szakember véleményével messzemenően egyetértett Juranovic is.

„Amikor nekik passzolod a labdát, az ott nagyobb biztonságban van, mint amikor a pénzedet a bankba teszed.

Minden nagyon egyszerű tud lenni, amikor velük játszhatsz” – nyilatkozta Juranovic.

A Horvátország–Argentína elődöntőt kedden 20 órától Luszailban rendezik, míg a másik elődöntőre, a Marokkó–Franciaország mérkőzésre szerdán al-Horban kerül sor, ugyancsak 20 órától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×