eur:
394.23
usd:
370.14
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A marokkói Asraf Hakimi berúgja 11-esét, és ezzel Marokkó 3-0-ra győz a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Marokkó-Spanyolország mérkőzés 0-0-ra végződött hosszabbítása utáni büntetőpárbajban az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 6-án.
Nyitókép: A marokkói Asraf Hakimi berúgja 11-esét, és ezzel Marokkó 3-0-ra győz a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Marokkó-Spanyolország mérkőzés utáni büntetőpárbajban 2022. december 6-án. MTI/EPA/Mohamed Meszara

Madridban nőtt fel a spanyolokat kiejtő marokkói

Pimasz és hanyag eleganciával lőtte be Asraf Hakimi, a marokkóiak egyik sztárjátékosa a saját csapata továbbjutását és egyben a spanyolok kiesését eldöntő tizenegyesét. Különleges helyzetben volt: százszázalékosan marokkóinak érzi magát, miközben Madridban született és nőtt fel, hajdanán Zinédine Zidane Real Madridjával még a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

1998. november 4-én marokkói szülők gyermekeként született a spanyol fővárosban. Szülei a nyolcvanas évek elején érkeztek Spanyolországba, édesapja Ued Zemből, anyja El Kszar-el Kébirből származik. A család a kilencvenes évek végén Getaféban élt – egyébként ma is ott laknak a szülők, Asraf Hakimi két testvérével, Uidaddal és Nabillal.

Soha nem voltak gazdagok – egészen addig, ameddig a fiuk nem lett világhírű futballista. Hasszan utcai árus volt, a felesége, Fatima egy építkezésen takarított.

Otthon mindig az arab marokkói dialektusát beszélték, a gyerekek az iskolában természetesen spanyolul tanultak.

Asrafot leginkább a futball érdekelte már kiskorában is, előbb a Club Deportivo Coloniában játszogatott, de hétévesen a Real Madrid korosztályos csapatainak egyikébe került. Kedvenceket ugyanakkor nem a madridi „galaktikusok” közül választott magának, elsősorban két marokkói válogatottért, Maruan Samakért és Nureddin Najbetért rajongott. Egyszer azt is elmesélte egy interjújában, hogy a Madridból Marcelo lett a kedvence, arról álmodozott, hogy egyszer ő lesz a Madrid jobbhátvédje, a brazil pedig a bal.

A 2017–2018-as idényben játszott már az első csapatban, szerepelt a BL-ben is, de az elmúlt négy évben három másik topbajnokságban is szerepelt: a németben a Borussia Dortmunddal, az olaszban az Internazionaléval, a franciában pedig jelenlegi klubjával, a PSG-vel.

Mindössze 24 éves, de már olasz és francia bajnok, klubvilágbajnok és BL-győztes, három különböző klub tagjaként. Nem mellékesen már kétgyerekes családapa, felesége, a nála 12 évvel idősebb Hiba Abouk ugyancsak madridi születésű, tunéziai származású színésznő.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×