eur:
395.44
usd:
372.32
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A japán Aszano Takuma (j) berúgja csapata második gólját a német Manuel Neuer kapujába (b) a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a E csoportban játszott Németország-Japán mérkőzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Hansi Flick: ez brutális csalódás

A németeket 2-1-re legyőző japánok erőt merítettek abból, hogy kedden Szaúd-Arábia válogatottja fordítani tudott az argentinok ellen a katari labdarúgó-világbajnokságon. Manuel Neuer, a német válogatott kapusa szerint a kihagyott helyzetek és a védelmi hibák miatt kaptak ki.

A csapatkapitány Josida Maja a szerda délutáni mérkőzést követően többek között arról beszélt, hogy 1-0-s hátrányban a második félidőre változtattak a felállásukon, és inspirálta őket az is, hogy egy nappal korábban a szaúdiaknak sikerült vert helyzetből nyerniük az egyik nagy esélyes ellen. Ugyanakkor hangsúlyozta, még messze nem végezték el a tervezett munkát.

A szövetségi kapitány Morijaszu Hadzsime elárulta, agresszíven akartak futballozni az elejétől kedve, az volt a tervük, hogy amennyire lehet, irányítják a játékot, de a német válogatott nagyon erős volt, így kénytelenek voltak állhatatosan védekezni és megpróbálni kihasználni az adódó gólszerzési lehetőségeket.

"Ez egy nagy meglepetés" - hangsúlyozta a szakvezető, aki ugyancsak utalt arra, hogy a szaúdiak legyőzték az argentinokat, ami szerinte azt jelzi, hogy az ázsiai országok labdarúgása elérte a nemzetközi színvonalat.

Manuel Neuer: a sok hiba megbosszulta magát

A német labdarúgó-válogatott kapusa szerint a kihagyott helyzetek és a védelmi hibák miatt kaptak ki szerdán a japánoktól a katari világbajnokságon.

A négyszeres világbajnok németek úgy szenvedtek 2-1-es vereséget az E csoport első összecsapásán, hogy a 33. percben előnybe kerültek és a 75.-ig vezettek.

A csapatkapitány hatalmas csalódásként értékelte az eredményt, s kiemelte, szerinte a rengeteg védelmi hiba és a támadók pontatlansága miatt veszítették el a mérkőzést.

"A sok kihagyott lehetőség és a rossz védekezés megbosszulta magát. Nem voltunk elég türelmesek hátul a második félidőben. Jobban kellett volna játszanunk, több önbizalommal a támadásvezetésben" - vélekedett a 36 éves világbajnok labdarúgó, majd hozzátette: "mi hoztuk fel az ellenfelet".

Szerinte a japánok eltökéltsége döntötte el a mérkőzést: "hittek benne, hogy nyerhetnek, mi pedig azt gondoltuk, hogy meg tudjuk őrizni a vezetést."

Ilkay Gündogan, a németek középpályása a találkozó után azt mondta, hogy túlságosan megkönnyítették a japánok dolgát, Hansi Flick szövetségi kapitány pedig meglehetősen feldúltan értékelt.

"Ez brutális csalódás!

Az első félidőben hetvennyolc százalékban birtokoltuk a labdát, a másodikban pedig rengeteg helyzetünk volt, de nem tudtuk ezeket kihasználni. A japánok ma egyértelműen hatékonyabbak voltak nálunk" - fogalmazott a szakvezető.

A németek ezt megelőzően legutóbb 1994-ben kaptak ki előnyből világbajnokságon: akkor a bolgárok elleni negyeddöntőben maradtak alul 2-1-re, 1-0-s vezetésük után.

(A nyitóképen: A japán Aszano Takuma berúgja csapata második gólját a német Manuel Neuer kapujába a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a E csoportban játszott Németország-Japán mérkőzésen.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×