eur:
389.14
usd:
361.07
bux:
68083.63
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Moszkva, 2018. június 14.Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott vezetőedzője (b) tiszteleg a harmadik gólt megszerző játékosa, Artyom Dzjuba előtt a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkőzésén a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2018. június 14-én. Az orosz válogatott 5-0-ra győzött. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Nyitókép: Matthias Schrader

Kemény Dénes: kényes helyzetbe került az orosz kapitány

Nem biztos, hogy a nagy újdonság, a videobíró jól működik a világbajnokságon - mondta az InfoRádió exkluzív szakértője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. A volt sikerkapitány arra is felhívta a figyelmet, hogy a váratlanul jó orosz szerepléssel kényes döntési helyzetbe került a szövetségi kapitány.

"Gusztus kérdése, én nem vártam mást. Voltak nagyon jó meccsek, voltak nagyon szép momentumok" - mondta az InfoRádióban Kemény Dénes a világbajnokság első csoportkörének a mérlegeként. Egy fontos újdonságról azonban nem igazán pozitív a véleménye. Mint elmondta, többször is előfordult, hogy volt egy 11-es gyanús szituáció a 16-oson belül, de a játékvezető továbbengedte a játékot, és csak később állította meg, és a 11-es pontra mutatott.

"Ez a futballban óriási újdonság, és bármilyen jó szakemberek is nézik a lassításokat, ennyire gyorsan eldönteni nagyon nehéz ezeket a helyzeteket, szerintem lesz még ebből kellemetlenség. Sokszor láthatjuk, hogy még a televíziós összefoglalóműsorokban a szakértők sem értenek egyet a lassítások megtekintése után sem.

Ez nagyon különleges újdonság, és nem vagyok biztos benne, hogy nagyon jól működik"

- mondta az InfoRádió vb-szakértője.

Kedden az orosz válogatott második győzelmével már szinte biztosan továbbjutott, így az utolsó, Uruguay elleni meccs szinte tét nélküli lehet, és Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány már a nyolcaddöntőre készítheti csapatát, akár az utolsó csoportmeccs feladásával is.

"Ez egy nagyon kényes kérdés, mert nyilvánvalóan a saját érdeküket kell nézniük, s ebben a másfél hétben a játékosokat frissíteni, esetleg pihentetni kell, és itt jön az a helyzet, hogy esetleg nem a legerősebb összeállításban küldi a pályára csapatát harmadik csoportmeccsen. És ezzel borulhat a normál sorrend" - mondta a szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki címet nyerő szakember.

"Ez egy örök dilemma, de az edzők ilyenkor a saját érdeküket nézik,

és lehet, hogy kapnak kritikát, de szerintem jó néhány orosz kulcsjátékos nem fog játszani a harmadik csoportmeccsen" - mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×