eur:
392.74
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Ezért kért elnézést Balog Zoltán Gyárfás Tamástól

Ezért kért elnézést Balog Zoltán Gyárfás Tamástól

Még nem lankadhat a budapesti vizes világbajnokságot szervezők figyelme, hiszen a jövő hétfőn kezdődő masters vb-n még többen indulnak - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyárfás Tamás, a FINA végrehajtó bizottságának tagja.

Gyárfás Tamás kiemelte, még a világbajnokság sűrűjében van. Felidézte, egy szervezőbizottsági ülésen azt hangsúlyozta,

senki ne engedje el magát, nincs még sem összegzés, sem eufória,

mert kezdődik a masters világbajnokság.

„Hátradőlni, pontos számokat mondani még nem tudok, az augusztus 7-20-ig tartó világbajnoksággal foglalkozom. Óriási veszély, hogy van egy világbajnokság, amelyet – jó kimondani – minden idők legjobban rendezett világbajnokságának tartanak, amelyet azonban el is lehet rontani.”

Az eseményen 9430 ember fog versenyezni, több mint 35 ezer versenyszámban – van, aki öt-hatban is.

„Ha egyetlenegy is elkezd panaszkodni, csemege lesz.

Nem szabad, hogy egy kritikai megjegyzés is elhangozzon.”

A résztvevők nagy létszáma miatt a masters világbajnokság rendezéséhez nagyobb stábra van szükség – mondta el Gyárfás Tamás.

„Az elit világbajnokságon kétezer vendég volt, a Mastersre több mint kilencezer versenyző nevezett, van olyan, aki hatodmagával érkezik: elhozza a nagypapát vagy a nagypapa hozza el az unokát, hogy megmutassa, még mindig legény a gáton. Az alsó korhatár adott, az úszóknál 35, a vízilabdázóknál 25 év, a legidősebb versenyző 98 éves.”

A Nemzetközi Úszó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja jelezte, a „nagy” világbajnokság minden díjátadója kapott felkérést a masters eredményhirdetésein az érmek átadására is, negatív visszajelzés nem érkezett. Gyárfás Tamás úgy fogalmazott: "akkora a jelentősége a vb-nek, hogy Balog Zoltán miniszter elnézést kért," mert elutazik, és csak az utolsó napokban tud rendelkezésre állni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×