eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk
Kemény Dénes: a méregpoharat teljesen ki kellett inni

Kemény Dénes: a méregpoharat teljesen ki kellett inni

Félig vált valóra Kemény Dénes reménye a budapesti vizes világbajnokságon. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, a nők és a férfiak is éremesélyesek voltak, de a női válogatott végül ötödik lett.

A férfiaknál a magyar-olasz rangadó megadta az alaphangot, megerősített minket a sportdiplomáciai mozgástérben . Kicsit túllőtt a célon az izraeli bíró – mondta Kemény Dénes az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hozzátette, egy-két játékos kicsit hangosabban jelezte ezt, de nem kellett, mert a FINA vízilabda szakmai bizottsága tisztában volt mindezzel.

„Azzal, hogy az ausztrálok tisztességesen játszva a magyar-olasz döntetlenje ellenére hozták azt a gólkülönbséget, ami nekünk elég volt a csoportelsőséghez, és két verhető ellenfelet hozott, nem szakadtam meg a játékvezetők figyelésében. Tudtam, hogy a magyar-olasz bíráskodás után ügyelni fognak arra, hogy minimum semleges legyen a bíráskodás a következő férfi meccseken. És akkor,

miután jobbak voltunk az ellenfélnél, biztos voltam benne, hogy baj nem lehet.”

Kemény Dénes felidézte, többet törődött a lányok bíróküldésével, mert - mint fogalmazott - sajnos elődöntős-döntős szintű ellenfelekkel kellett a nyolc között hozniuk a győzelmeket.

„A méregpoharat teljesen ki kellett inniuk.

Nehéz volt az ötödik helyet megszerezni. Ötödikek lettek. Csak - mert nyilván nem erre készültek.”

A négy nehéz meccset – Hollandia, Kanada, Olaszország és Görögország ellen – tekintve a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, a három erősebbet verték meg, a tudás alapján leggyengébbtől kaptak ki.

„Ha ez a mérkőzés meglett volna, nyilván nem játszunk sem a görögökkel, sem az olaszokkal, viszont az elődöntő szintén USA-mentes és verhető lett volna, nem lett volna erősebb, mint az öt-nyolc között a másik kettő.

Kemény Dénes hangsúlyozta:

benne volt az érem a csapatban.

„Korábban is elmondtam, hogy a fiúknál a szerbek a kiemelkedőek, a lányoknál az amerikaiak, ők az aranyesélyesek, de a dobogóra mindkét nemnél van hat-hét csapat, tehát jogosan várhattam két érmet. A fele összejött.”

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke arról is beszélt, hogy az ezüstérmes válogatottat irányító Märcz Tamás szerinte készülhet a munka folytatására, míg a női együttes kapitányának, Bíró Attilának ugyan lejár a szerződése a hónap végén, de a szakvezetői megállapodásokról döntő elnökség tagjai nem elégedetlenek vele.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×