INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

inforádió

vizes-vb 2017

aréna

vizes-vb 2017

kemény dénes

Kemény Dénes: a méregpoharat teljesen ki kellett inni

Kemény Dénes: a méregpoharat teljesen ki kellett inni

Infostart / InfoRádió

Félig vált valóra Kemény Dénes reménye a budapesti vizes világbajnokságon. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, a nők és a férfiak is éremesélyesek voltak, de a női válogatott végül ötödik lett.

A férfiaknál a magyar-olasz rangadó megadta az alaphangot, megerősített minket a sportdiplomáciai mozgástérben . Kicsit túllőtt a célon az izraeli bíró – mondta Kemény Dénes az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hozzátette, egy-két játékos kicsit hangosabban jelezte ezt, de nem kellett, mert a FINA vízilabda szakmai bizottsága tisztában volt mindezzel.

„Azzal, hogy az ausztrálok tisztességesen játszva a magyar-olasz döntetlenje ellenére hozták azt a gólkülönbséget, ami nekünk elég volt a csoportelsőséghez, és két verhető ellenfelet hozott, nem szakadtam meg a játékvezetők figyelésében. Tudtam, hogy a magyar-olasz bíráskodás után ügyelni fognak arra, hogy minimum semleges legyen a bíráskodás a következő férfi meccseken. És akkor,

miután jobbak voltunk az ellenfélnél, biztos voltam benne, hogy baj nem lehet.”

Kemény Dénes felidézte, többet törődött a lányok bíróküldésével, mert - mint fogalmazott - sajnos elődöntős-döntős szintű ellenfelekkel kellett a nyolc között hozniuk a győzelmeket.

„A méregpoharat teljesen ki kellett inniuk.

Nehéz volt az ötödik helyet megszerezni. Ötödikek lettek. Csak - mert nyilván nem erre készültek.”

A négy nehéz meccset – Hollandia, Kanada, Olaszország és Görögország ellen – tekintve a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, a három erősebbet verték meg, a tudás alapján leggyengébbtől kaptak ki.

„Ha ez a mérkőzés meglett volna, nyilván nem játszunk sem a görögökkel, sem az olaszokkal, viszont az elődöntő szintén USA-mentes és verhető lett volna, nem lett volna erősebb, mint az öt-nyolc között a másik kettő.

Kemény Dénes hangsúlyozta:

benne volt az érem a csapatban.

„Korábban is elmondtam, hogy a fiúknál a szerbek a kiemelkedőek, a lányoknál az amerikaiak, ők az aranyesélyesek, de a dobogóra mindkét nemnél van hat-hét csapat, tehát jogosan várhattam két érmet. A fele összejött.”

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke arról is beszélt, hogy az ezüstérmes válogatottat irányító Märcz Tamás szerinte készülhet a munka folytatására, míg a női együttes kapitányának, Bíró Attilának ugyan lejár a szerződése a hónap végén, de a szakvezetői megállapodásokról döntő elnökség tagjai nem elégedetlenek vele.

Kapcsolódó hang

Kemény Dénes: Jogosan vártam két érmet. A fele összejött
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018