eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vámos Márton: Most négy hétig nem gondolok vízilabdára

Vámos Márton: "Most négy hétig nem gondolok vízilabdára"

A magyar férfi vízilabda-válogatott nem koncentrált eléggé a világbajnokság döntőjének első negyedében, ezért vezethetett a horvát együttes 4-0-ra - hangsúlyozta Vámos Márton. A vb legjobbjának választott átlövő kiemelte, hogy igyekszik a jövőben is a nemzeti együttes vezéréhez méltó játékot nyújtani.

A világbajnoki ezüstérmes vízilabda-válogatott kulcsembere, Vámos Márton elmondta, annyi üzenetet kapott, hogy bár igyekszik, nem tud mindre válaszolni.

„Az, hogy a szurkolók ennyire pozitívak velünk, az kicsit feledteti azt, hogy nem mi nyertük az aranyat, de nem fogjuk elfelejteni ezt a vb-döntőt, és hogy így elrontottuk az első negyedet. A jövőben ez jó példa lesz arra, hogy ha döntőbe jutunk, hogyan kell elkezdeni a meccset.”

A vb legjobb vízilabdázójának választott átlövő elmondta, a következő négy hétben pihenni fog, csak utána gondol először vízilabdára.

„Tizenkét hónapból kell egy a regenerálódásra. Utána lehet, hogy szebben fog csillogni. Még friss az élmény.”

Vámos Márton úgy vélte, a magyar válogatott dekoncentráltan kezdte a világbajnoki döntőt.

„Hat a hat ellen kicsit puhán játszottunk. Három gólt figyelmetlenségből kaptunk. Utána sikerült összeszedni magunkat és kiegyenlíteni. Utána megint jöttek olyan gólok, amelyek szerencsétlenek: blokkról bepattant lövések voltak.”

A vízilabda-válogatott játékosa hozzátette,

elemezni fogják a meccset és tanulnak belőle.

Vámos Márton óriási felelősségnek érzi, motiválja, hogy elvárják tőle, a nemzeti csapat vezére legyen.

„Azért dolgozom, hogy ennek a szerepkörnek megfeleljek a későbbiekben is. Képesnek tartom magam erre. A klubéletben is, a Szolnoknál az elmúlt évben is vezéregyéniség voltam, megszoktam, nem újdonság, meg tudok felelni ennek.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×