eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma
Faragó Tamás: a döntő egy egész más műfaj

Faragó Tamás: a döntő egy egész más műfaj

Az egyéni teljesítmények és a határozott védekezés volt a siker kulcsa a Görögország ellen 7-5-re megnyert világbajnoki elődöntőben Faragó Tamás, az InfoRádió állandó vízilabda-szakértője szerint, de arra is figyelmeztet: a döntő az más műfaj.

Látszólag sima győzelem volt, de Faragó Tamás szerint valójában nagyon sokat küszködtünk és nagyon sokat tettünk a sikerért. Jellemző volt a mérkőzésre, hogy a görögök csak öt gólt tudtak lőni, és mi is harminc lövésből csak hétszer találtunk a kapuba. 

"Az a fantasztikus, hogy olyan egyéni teljesítmények segítették győzelemhez a válogatottat, mint Nagy Viktoré a kapuban, és olyan szenzációs gólokat is láttunk, mint például Hosnyánszkyét, Háraiét vagy Vámosét, ami igazából a két ország vízilabda-kultúrájának a különbségét is meg mutatta. Euforikus győzelmet ünnepelhetünk. Óriási eredményt ért el ez az átalakult, megfiatalított válogatott" - mondta az InfoRádió állandó szakértője, aki úgy látta, nagyon egységes volt a csapat, nagyon megoldotta a védekezést, és a siker nüanszokon múlt, például a blokkok minőségén, a védekezés pontossága sokat javult. Mindkét csapat elsősorban a védekezéssel foglalkozott, és mi ebből sokkal jobban jöttünk ki. 

"Bármire elég lehet a válogatott teljesítménye, de a döntő egy másik műfaj. Ott minden újrakezdődik, és ott már a tét miatt az ellenfél is izgulni fog" - mondta Faragó Tamás, hozzátéve, hogy mindenkinek borsózott a háta, amikor hallotta a magyar szurkolótábort, és ilyen közönség előtt nyerni nagy és fantasztikus érzés lehet.

A kérdésre, hogy szerinte a Margitszigeten vagy a Duna Arénában kellene-e játszani a döntőt, azt felelte, a játékosoknak kell eldönteniük, hogy hol a nagyobb az esélyük a győzelemre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×