eur:
391.76
usd:
359.49
bux:
72327.95
2024. július 16. kedd Valter
DORTMUND, GERMANY - JULY 10: Harry Kane of England scores a penalty goal to make it 1-1 during the UEFA EURO 2024 semi-final match between Netherlands and England at Football Stadium Dortmund on July 10, 2024 in Dortmund, Germany. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

A 90. percben szerzett góllal Anglia is bejutott az Eb-döntőbe

Ahogyan a keddi elődöntőben: az egyik csapat vezetett, a másik szerzett utána két gólt és az Eb-döntőbe jutott. Az angolok a 90. percben, a csereként beálló Watkins szép góljával megnyerték a hollandok elleni elődöntőt, s vasárnap a spanyolokkal játszhatnak a trófeáért.

A két összeállítás. Hollandia: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké – Schouten, Simons, Reijnders – Malen, Depay, Gakpo. Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi – Saka, Mainoo, Rice, Trippier – Foden, Bellingham – Kane.

A győztes ellenfele Spanyolország válogatottja lesz a vasárnapi döntőben.

Az angolok veretlenül jutottak el az elődöntőbe, de a rendes játékidőben csupán egyszer, a szerbek ellen, a nyitó mérkőzésükön győztek. Az egyenes kieséses szakaszban a szlovákokat hosszabbításban, a svájciakat tizenegyespárbajban gyűrték le.

A hollandok a lengyelek legyőzése után döntetlent játszottak a franciákkal, majd kikaptak az osztrákoktól, ellenben a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is 90 perc alatt nyertek, a románokat 3-0-ra, a törököket 2-1-re verték.

Jó tempóban kezdtek a csapatok, nem óvatoskodtak. Ugyanakkor feltűnően sokszor maradtak lesen a csatárok. A hollandok behúzódtak a saját tizenhatosuk elé, így az angolok birtokolták többet a labdát.

Vezet az Oranje! A 8. percben Xavi Simons erőszakosan labdát szerzett Rice-szal szemben, Kyle Walker nem vette elég komolyan, hogy az RB Leipzig hollandja lőni fog, pedig rosszul tette, mert Simons kegyetlenül nagy gólt lőtt 17 méterről, 1-0.

Angol próbálkozás: szabadrúgás után Rice középre gyötörte a labdát, de Van Dijk szerelt.

Harry Kane lapos, a jobb alsó sarokra tartó lüvését Verbruggen vetődve kiütötte. Gonosz egy ilyen löket a vizes, csúszós füvön, a dortmundi pedig olyan.

Kane közelebbről is próbálkozott, kapásból kapura küldött egy elé kerülő labdát, de 14 méteres lövése a léc fölött elhagyta a játékteret. Denzel Dumfries elkésett a beavatkozással. A VAR alapján a játékvezető tizenegyest ítélt.

Harry Kane állt a labda mögé, jól kapta el a kapus a sarkot, de az angol kapitány nagyon pontosan lőtt, 1-1.

A 23. percben Foden labdáját Dumfries a gólvonalon tisztázta.

A jobbhátvéd a másik oldalon is jeleskedett, Xavi Simons szöglete után a keresztlécre fejelte a labdát.

Kapufára kapufa a válasz, Phil Foden csavarása után a labda a jobb kapufa külső részéről pattant ki.

Nagy veszteség a hollandoknak: Memphis Depay megsérült, Joey Veerman állt be a helyére.

A félidő hajrájában sok volt a labdatartogatás, de „belefért”, kifejezetten jó első félidőt láttunk.

Mindkét csapat cserélt, Luke Shaw beállt az angolokhoz Trippier helyére, Weghorst váltotta Malent.

Eltelt tíz perc a játékrészből, sok passzolgatással. Kicsit óvatosabbak lettek a felek.

A 64. percben szabadrúgás után Van Dijk térdéről az angol kapura pattant a labda, Pickford reflexszel védett.

Bellingham sárga lapot kapott durva szerelési kísérletéért.

Jó holland akció végén Xavi Simons gyengén lőtt, Pickfordnak nem okozott gondot a labda hárítása.

A 79. percben Bukayo Saka a hálóba vágta Kyle Walker jobbról küldött beadását. A partjelző lest jelzett, megnézte a VAR és helyben hagyta.

Cseréltek az angolok, Foden és Kane helyett Palmer és Watkins állt.

Palmer jó helyzetből rosszul lőtt.

Watkins ellenben nagyon határozottan letette a névjegyét. A jobbösszekötő helyén megkapta a labdát, megverte De Vrijnt, a védő lába között a jobb alsó sarokba lőtt, 1-2. A 90. percben!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×