eur:
390.2
usd:
357.56
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes

Beckenbauer özvegye viszi majd az Eb-serleget

A labdarúgó Európa-bajnokság pénteki megnyitóján, a Németország–Skócia-mérkőzés előtt Franz Beckenbauer özvegye fogja bevinni a gyepre a trófeát, két korábbi futballsztár kíséretében.

Heidi Beckenbauer (született Burmester) a „Császár” harmadik felesége volt, két legifjabb gyermekének, Francescának és Joelnek az édesanyja.

Ő fogja bevinni a pályára az Henri Delaunay-trófeát a két, még élő német Eb-győztes csapatkapitánnyal, Bernard Dietz-cel (1980) és Jürgen Klinsmann-nal (1996).

Franz Beckenbauer, hosszas betegség után, idén január 7-én hunyt el, Salzburgban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Csütörtökön délelőtt is folytatódott a forint trendszerű erősödése a viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár gyengélkedése mellett, így 390 alá jutott az euróval szemben, azaz öthetes csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. A dollár négyhavi mélypontra süllyedt az euróval szemben Donald Trump újraválasztási esélyeinek növekedése mellett, így a zöldhasúval szemben szintén öthetes csúcsra ért a forint 356 közelében. Ott azonban egy nagyon fontos technikai szint húzódik, ami akár meg is állíthatja a forint mentelését, és a délutáni órákban 358 közelébe vissza is gyengült a forint. Ma szinten tartotta az irányadó kamatokat az Európai Központi Bank, a sajtótájékoztatón pedig Christine Lagarde elnök nagyon kerülte, hogy konkrét iránymutatást adjon a szeptemberi kamatcsökkentés esélyeivel kapcsolatban, így a devizapiacokon elmaradtak a nagyobb kilengések.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×