eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
LONDON, ENGLAND - JULY 07: Harry Kane of England scores past Kasper Schmeichel of Denmark from the rebound of a saved penalty for their teams second goal during the UEFA Euro 2020 Championship Semi-final match between England and Denmark at Wembley Stadium on July 07, 2021 in London, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Nyitókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Kasper Schmeichel beállította az édesapja rekordját

Anglia válogatottja hosszabbításban 2-1-re megnyerte a labdarúgó Európa-bajnokság második elődöntőjét. A háromoroszlánosok az olaszokkal játszanak majd az aranyért vasárnap a Wembley-ben.

A dánok másodszor veszítettek 2-1-re a tornán, mindkétszer 1-0-ra vezettek, aztán a belgák és az angolok is fordítottak ellenük. A mérkőzés 30. percében Damsgaard a torna első szabadrúgás-góljával juttatta előnybe a csapatát, s ezzel lezárta az angolok kapott gól nélküli szezonját.

Jordan Pickford a torna előtti meccseket is figyelembe véve 692 perc után kapott gólt, a kapus Gordon Banks 1966-os rekordját döntötte meg.

A háromoroszlánosok az első félidő vége előtt a torna tizenegyedik öngóljával egyenlítettek, Bukayo Saka beadása után Simon Kjaerről került saját kapujába a labda. Ha nem nyúl a labdához, Raheem Sterling segítette volna a labdát a hálóba.

Ahogyan az első elődöntő, úgy a második is 1-1-re végződött a játékidőben, elsősorban azért, mert Kasper Schmeichel óriási bravúrokat mutatott. A dánoknak nem akadt helyzete a találkozó harmincadik perce után, 90 percen keresztül.

A mérkőzést a 105. percben Harry Kane döntötte el, miután Raheem Sterling kiharcolt egy büntetőt. A Tottenham csatára, aki profi pályafutása során minden kapus közül Kasper Schmeichelnek lőtte a legtöbb gólt, a bal alsó sarkot vette célba. A dán kapus jól érezte, merre vetődjön, kiütötte a labdát, de balszerencséjére éppen a gyorsan eszmélő Kane elé, aki belőtte a tornán már negyedik gólját.

Harry Kane-nek ez volt a tizedik gólja nagy tornán, azaz világ- és Európa-bajnokságon, s ezzel beérte az angol rekorder Gary Linekert. Az angolok 2004 óta először szereztek gólt egy nagy torna hosszabbításában.

Az angol csapat először fordított ewgy nagy torna egyenes kieséses szakaszában hátrányból 1990, a kameruniak elleni 3-2 óta.

Anglia válogatottja 1966 után először jutott be egy nagy torna döntőjébe. Kasper Schmeichel, a mezőny legjobbja hét nagy védést mutatott be, ennél többet még egyszer sem produkált dán kapus az Eb-ken. Hetet egyszer, egy előd már igen, Kasper édesapja, Peter, 1992-ben, a németek elleni döntőben.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×