eur:
393.92
usd:
369.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A belga Thomas Vermaelen (j) és a portugál Cristiano Ronaldo a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Belgium-Portugália mérkőzésén Sevillában 2021. június 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/LUSA/Hugo Delgado

Nem lesz címvédés, Cristiano Ronaldóék kikaptak Belgiumtól

A belga válogatott 1-0-ra legyőzte a címvédő portugálokat Sevillában, az Euro 2020 negyedik nyolcaddöntőjében, s ezzel csatlakozott a dán, az olasz és a cseh válogatotthoz.

Óvatos játékkal kezdődött a mérkőzés, előbb a belgák, majd egy kicsit a portugálok birtokolták többet a labdát, de a kapuk – különösen a támadószekciók minőségét tekintve – csak ritkán forogtak veszélyben.

A mérkőzés első nagy pillanata a 42. percben jött el, amikor Thorgan Hazard növelte az Eb tizenhatoson kívülről lőtt góljainak a számát, védhetetlen lövéssel zúdította a labdát Ruí Patricio kapujának bal alsó sarkába.

Thorgan, aki az előző találkozón is szerzett gólt, két Eb-gólnál jár, kétszer annyinál, mint bátyja, Eden. Három Eb-meccsén több gólt szerzett, mint az előző Bundesliga-idényben összesen (1). A bátyja legutóbbi „válogatott” gólja óta négyszer talált a kapuba a Vörös Ördögök mezében.

A második félidő balul kezdődött a belgák számára, megsérült Kevin De Bruyne, nem tudta folytatni a játékot, Dries Mertens állt a helyére.

Fernando Santos, a portugál szövetségi kapitánya bevetette Bruno Fernandest és a torna során először Joao Felixet is, majd beállt André Silva. Sokkal több helyzete volt a címvédőnek, Guerreiro különösen közel járt a gólhoz a kapufát eltalálva, de a belgák mindent megúsztak.

Úgy léptek a negyeddöntőbe, hogy mindössze egy kapura lövésig jutottak, de abból gól lett.

A címvédő kiesett, a belga válogatott ellenben bejutott a legjobb nyolc közé, ahol majd a müncheni Fussball Stadionban az olaszokkal játszik.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Belgium-Portugália 1-0 (1-0)

Sevilla, 14 500 néző, v.: Felix Brich (német)

gólszerzők: T. Hazard (42.)

sárga lap: Vermaelen (72.), Alderweireld (81.), illetve Palinha (45.), Dalot (51.), Pepe (77.)

Belgium: Courtois - Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen - Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard (Demdoncker 95.) - De Bruyne (Mertens 48.), Lukaku, E. Hazard (Carrasco 87.)

Portugália: Rui Patricio - Dalot, Dias, Pepe, Guerreiro - Moutinho (Joao Felix 55.), Palhinha (Danilo 78.), Sanches (Oliveira 78.) - Silva (Fernandes 55.), Ronaldo, Jota (Silva 70.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×