eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A cseh válogatott tagjai ünnepelnek, miután 2-0-ra győztek Skócia ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában játszott Skócia - Csehország mérkőzésen a glasgow-i Hampden Park stadionban 2021. június 14-én.
Nyitókép: Petr Josek

A cseh nagykövet ötezer cseh és sok tízezer magyar Csehország-szurkolóra számít

Mintegy ötezer cseh szurkoló érkezhet Budapestre a vasárnapi Csehország–Hollandia labdarúgó-Európa-bajnoki nyolcaddöntőre, amelyet a Puskás Arénában rendeznek - mondta Csehország budapesti nagykövete. Bial Tibor kiemelte, hogy a cseh drukkerek bíznak abban, hogy a cseh válogatott fel tudja venni a versenyt az esélyesebb hollandokkal.

Csehország budapesti nagykövete szerint nehéz pontos számokat mondani a Budapestre érkező cseh szurkolókkal kapcsolatosan. Egyfelől, mert alapesetben az eseményt szervező UEFA előzetesen a stadion-, illetőleg a létszámkapacitás 5 százalékát ajánlja föl csapatonként, ami a Puskás Aréna esetében némileg több mint 3 ezer jegy. „Ez úgymond a cseh szektor” – magyarázta Bial Tibor. Ugyanakkor, miután a hétfői nap folyamán már sejtetni lehetett, hogy Csehország fog megmérkőzni – nagy valószínűséggel – Hollandiával, még inkább megnövekedett a cseh szurkolók részéről az érdeklődés.

A nagykövet tehát mindenképp több mint 5 ezer csehországi szurkoló érkezésére számít a szombat este 6 órakor kezdődő összecsapásra.

„És nagyon sok tízezer Csehország-szurkolóra a magyar barátaink körében.”

Bial Tibor, az InfoRádió érdeklődésére válaszolva elmondta:

a jelenlegi magyar és cseh járványhelyzet szinte azonos:

akár a napi új fertőzöttek számát, akár a kórházban ápolt súlyos esetek számát, illetve azok javulását, továbbá az átoltáság arányát tekintve, nagyjából kéz a kézben haladnak. Nagyon fontosnak tartja továbbá, hogy több mint egy hónappal korábban megszületett az a megállapodás, amely szerint a két ország kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolványát, így a beoltott csehországi turisták szabadon érkezhetnek Magyarországra az igazolás felmutatásával, ugyanazokat a jogokat és lehetőséget élvezve, mint a Magyarországon beoltott magyar állampolgárok. „Tehát ugyanúgy tudják látogatni a vendéglátóipari egységeket, a fürdőket és természetesen magát a stadiont is.”

A szakember kiemelte: amellett, hogy a cseh utazási irodákkal felvették a kapcsolatot, szinte már óráról óra egyeztetnek a Cseh labdarúgó-szövetséggel, illetve az azon belüli szurkolói közösség illetékeseivel, együtt koordinálva a drukkerek érkezését és itt tartózkodását. Ennek keretében informálják őket a lehetőségeikről és az előírásokról, ide értve a jegyek és karszalagok előzetes átvételének folyamatát. Bial Tibor megjegyezte: természetesen jó pár Budapesten található cseh jellegű étterem, vendéglátóhely jelezte a nagykövetségnek, hogy „csehes” – mérkőzés előtti és utáni – programokkal készülnek, amikről mind–mind igyekszik a követség a szurkolókat tájékoztatni.

Csehország budapesti nagykövete végezetül azt is közölte:

a cseh klubcsapatok külföldi porondon való vitézkedése, a kupaszereplésük mindenképp bizakodásra adhat okot,

hiszen az utolsó mérkőzéstől eltekintve, Skócia és Horvátország ellen szép, helyenként látványos játékkal rukkolt elő a cseh válogatott, ami reménykeltő, még ha a holland válogatott nagy nevekből is áll. Emlékeztetett, az ilyen tornák során bármi megtörténhet, amit a magyar válogatott teljesítménye is bizonyít. Vagyis Bial Tibor szerint

semmiképp nem feltartott kézzel fognak a játékosok kifutni a pályára.

„A srácoknak drukkolunk, és reméljük, hogy a mérkőzés végén ünnepelni tudunk közösen, és várhatjuk a szép folytatást” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×