eur:
394.95
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A török Okay Yokuslu (b) és a svájci Remo Freuler a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott Svájc – Törökország mérkőzésen a bakui Olimpia Stadionban 2021. június 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Jean-Christophe Bott

Svájc bombagólokkal tartotta életben esélyeit

Svájc 3-1-re legyőzte Törökországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap Bakuban, ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit.

Mindkét csapat győzelmi kényszerben lépett pályára, a két kör után pont nélküli törököknek már csak a harmadik helyre volt esélyük, az egypontos svájciak viszont még akár Waleset is megelőzhették volna, ám ehhez mindkét félnek sikerre volt szüksége.

A találkozón veszélyesebben kezdett a török válogatott, ám Seferovic villanásával Svájc a 6. percben vezetést szerzett: a csatár 17 méterről Merih Demiral lábai között a hálóba bombázott. A folytatásban remek volt az iram, és ehhez számos kapura lövés is társult, s a játékrész közepén a svájciak növelték előnyüket, ezúttal Xherdan Shaqirih 18 méterről lőtt nagy gólt. A törökök ezek után nagy erőket mozgósítottak a szépítés érdekében, helyzetekig is eljutottak, ám Yann Sommer többször is nagy bravúrral védett.

A második félidőben állandósult a svájci fölény, ennek ellenére a törökök voltak eredményesek egy tetszetős találat révén: Hakan Calhanoglu passzát Irfan Can Kahveci nagyjából húsz méterről bombázta a hálóba.

A folytatásban is lendületes és eseménydús volt a meccs, amelyet Shaqiri második gólja döntött el, egy ellentámadás végén kapásból talált be.

A csapatok a hajrában sem lassítottak, újabb gól viszont már nem született.

A svájciak az A csoport harmadik helyén végeztek, mert két góllal rosszabb a gólarányuk mint a szintén 4 pontos walesi együttesé, így nyolcaddöntőbe jutásuk a többi csoport eredményétől függ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×