eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin
Az angol Raheem Sterling (b) csapattársával, Mason Mounttal ünnepli gólját a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában játszott Anglia-Horvátország mérkőzés előtt a londoni Wembley Stadionban 2021. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Justin Tallis

Sterling még soha nem kapott ki a válogatottal a Wembley-ben

Raheem Sterling újabb góllal mutatta meg, mennyire fontos szereplője a mai angol válogatottnak. A háromoroszlánosok 1-0-ra verték góljával a horvátokat bemutatkozó meccsükön.

Gareth Southgate olyan kezdő tizenegyet jelölt ki a horvátok elleni mérkőzésre, amelyben sem Liverpool-, sem Manchester United-futballista se szerepelt, Viszont akadt két jobbhátvéd, ellenben balhátvéd egy sem. (Kieran Trippier ment át a bal oldalra.)

A kapitány védőnégyes állított fel, a statisztikák szerint, ha ilyen alakzattal játszott, a mérkőzései 76 százalékát megnyerte a háromoroszlános válogatott. Ezzel szemben, ha nem, csak 48 százalékban.

Az első félidő is angol fölényt, de csak egy Phil Foden-kapufát hozott, a legjobb teljesítményt Kalvin Philipps nyújtotta ,akinek nem akadt rossz passza, pedig három hosszú indításra is vállalkozott.

A mérkőzés az 55. percben dőlt el, Phillips-passza után Raheem Sterling lőtte a kapuba a labdát. Jó ómen az ő találata az angoloknak, a legutóbbi tíz meccsen, ha ő gólt szerzett, mindig nyertek. A City támadója a legutóbbi 17 válogatottbeli találkozóján 19 „kanadai pontot” ért el, 13 góllal és 6 gólpasszal. Futballtörténelmet írt: ez volt a 23. mérkőzése a Wembley-ben válogatottként, s még nem kapott ki. Ebből a huszonháromból huszonegyet megnyertek az angolok.

A hajrára beállt a 17 éves és 349 napos Jude Bellingham, aki az Eb-történelem legfiatalabb szereplője lett, megdöntve a holland Jetro Willems 2012-es csúcsát. A háromoroszlános mezben sem világbajnokságon, sem Európa-bajnokságon nem játszott még fiatalabb futballista.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×