eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kazany, 2018. július 6.A belga Kevin De Bruyne gólja után a Brazília - Belgium mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a Kazany Arénában 2018. július 6-án(MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Nyitókép: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Kicserélődött az orosz válogatott

A belga válogatott visszatért Szentpétervárra. A B csoport mai második találkozójának szereplői, a belga és az orosz csapat azonos csoportban szerepeltek az Eb-selejtezőkben is, akkor a Vörös Ördögök nyertek 4-1-re. Az oroszok korábban még nem szenvedtek ilyen súlyos vereséget otthon, tétmeccsen.

A belgák elsősorban a rutinra építenek az Euro 2020-on. A huszonhatos keretük játékosai összesen 1334 válogatottságot számlálnak, ez rekord a 24 résztvevő országok között. Ugyancsak csúcstartók a gólok számát tekintve (238). Négy játékosuk is túljár már a századik mérkőzésén a nemzeti tizenegy meccsein: Jan Vertonghen (126), Axel Witsel (109), Toby Alderweireld (108) és Eden Hazard (106).

Roberto Martínez együttese negyedik lett a 2018-as világbajnokságon. Ott még Thierry Henry is segítette a spanyol edzőt, majd távozott, de a mostani torna előtt visszatért. Játékosaik közül Axel Witsel korábban a szentpétervári Zenit játékosa volt.

A három legnagyobb tekintélyű belga mezőnyjátékos – Eden Hazard, Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku – közül a Real Madrid csatára csak néhány percet játszott eddig idén a válogatottban, a Manchester City középpályása a BL-döntőben – amelyet éppen úgy a spanyol Antonio Mateu Lahoz vezetett, mint a szentpétervári találkozót – arcsérülést szenvedett, biztosan ki kel hagynia a mérkőzést. Ugyanakkor Romelu Lukaku bevethető.

Az orosz válogatott a legutóbbi tizenegy mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni, nincsen nagy formában –igaz, a 2018-as világbajnokság előtt sem gondolták sokan, hogy eljut a legjobb nyolc közé. A 2016-os orosz kerettagok közül csupán ketten, Artyom Dzjuba, Alekszandr Golovin maradtak meg a mostani tornára, Jurij Zsirkov 2008-ban játszott.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik Szentpéterváron.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×