eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Caesar Azpilicueta of Chelsea lifts the Champions League Trophy following their teams victory in the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Pierre-Philippe Marcou - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Pierre-Philippe Marcou - Pool

A Chelsea nemcsak a BL-t, az Eb-t is uralja

A Bajnokok Ligája-győztes londoni klub adja a legtöbb játékost a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő válogatottakba: 17-et.

A Chelsea és a Manchester City tíz napja még a Bajnokok Ligája-trófeáért mérkőzött Portóban, és a játékosoknak nem sok pihenő jut: a két klub keretéből összesen 32 futballistára vár szerep a pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A megoszlás 17-15, méghozzá, akárcsak a BL-fináléban, ismét a Chelsea javára.

A londoni kékek tehát 17 futballistát delegálnak az Eb-re, ráadásul elég nagy szórásban, hiszen 3-3 Chelsea-játékos szerepel majd az angol, a francia és a német válogatottban, de lesz friss BL-győztes a horvát, az olasz, a francia, a dán, a spanyol, a belga, a walesi vagy a skót nemzeti együttesben is.

A Cityből 15-en léphetnek pályára az Eb-n, a legtöbben, négyen-négyen az angol és a spanyol válogatottban, de hárman fociznak majd a portugáloknál, és adnak embert a belga, a német, a holland és az ukrán csapatba is.

A listán a harmadik a Bayern München, itt már nem olyan nagy a szórás, hiszen a rekordbajnok adja a német válogatott gerincét, nyolc futballista kapott helyet Joachim Löw utolsó keretében. A világbajnok franciák is nagyban építenek a bajor együttesre, négyen érkeznek Münchenből a gárdonyi főhadiszállásra, a maradék két ember sem akárki, David Alaba az osztrákok, Robert Lewandowski a lengyelek kapitánya és kulcsfigurája.

A klubok rangsorában az FTC a 24., mivel hét futballistája szerepelhet az Eb-n, ugyanannyi, mint például az Atletico Madridnak, és eggyel több, mint a Paris Saint-Germainnek.

A lista

  1. Chelsea – 17
  2. Manchester City – 15
  3. Bayern München – 14
  4. Juventus – 12 £
  5. Dinamo Kijev – 11
  6. Manchester United 10
  7. Borussia Dortmund 10
  8. Borussia Mönchengladbach 10
  9. Liverpool 9
  10. RB Leipzig 9
  11. Atalanta – 9

Ami a ligák sorrendjét illeti, ott elsöprő a Premier League fölénye, az angol bajnokságot 119 futballista képviseli a kontinenstornán, míg a Bundesligát 89, a Serie A-t 71, a negyedik spanyol ligát viszont már csak 39. A magyar OTP Bank Liga a 12. a sorban 17 Eb-résztvevővel.

A lista

  1. Premier League (angol) – 119
  2. Bundesliga (német) – 89
  3. Serie A (olasz) – 71
  4. La Liga (spanyol) – 39
  5. Premier Liga (orosz) – 32
  6. Championship (angol) – 29
  7. Ligue 1 (francia) – 28
  8. Premier Liga (ukrán) – 19
  9. Süper Lig (török) – 18
  10. Eredivisie (holland) – 17
  11. NB I (magyar) – 17
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×