eur:
395.22
usd:
365.74
bux:
65388.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Kevin De Bruyne of Manchester City looks dejected after being forced off with a head injury after a collision with Antonio Rudiger of Chelsea. during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

De Bruyne még engedélyre vár

A nyitómeccset biztosan kihagyja a belgák sztárja.

Roberto Martínez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem számít a sérült Kevin De Bruyne játékára szombaton, az együttes Európa-bajnoki nyitómérkőzésén.

A nemzetközi szövetség világranglistáján éllovas, a kontinenstornán is az esélyesek közé sorolt csapat szakvezetője elmondta: De Bruyne hétfőn érkezett meg a válogatott edzőtáborába, és részt vett az orvosi vizsgálatokon.

"Csak abban az esetben kapcsolódik be a közös munkába, ha az orvosi stábtól erre engedélyt kap. Arra azonban nem számítok, hogy Kevin játékra alkalmas állapotban lesz az első találkozónkon"

- nyilatkozta Martínez, aki "a nap fénypontjának" nevezte, hogy De Bruyne csatlakozott a kerethez. Kiemelte: a középpályás jó hangulatban és motiváltan érkezett az edzőtáborba, de felépülése lassú folyamat eredménye lesz, viszont óriási a különbség, hogy már ő is ott van a társakkal.

A 29 éves De Bruyne, az angol bajnok Manchester City kulcsembere a Bajnokok Ligája május 29-i, portói döntőjében szenvedett orr- és szemüregcsonttörést, amikor az 57. percben ütközött Antonio Rüdigerrel, a Chelsea védőjével. A vb-bronzérmes futballistát le kellett cserélni, ápolás után támolyogva, segítséggel ment le a pályáról. Csapata 1-0-s vereséget szenvedett a fináléban.

Azt követően néhány napig úgy tűnt, hogy De Bruyne nem szorul operációra, szombaton aztán mégis átesett egy 20 perces beavatkozáson.

A belga válogatott a részben budapesti rendezésű kontinensviadalon öt nap múlva Szentpéterváron találkozik az ugyancsak társházigazda oroszokkal, majd a folytatásban egy másik rendezővel, Dániával, végül pedig Finnországgal mérkőzik a B csoportban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×