eur:
394.47
usd:
355.78
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott düsseldorfi sajtótájékoztatóján 2024. szeptember 6-án. A magyar csapat a Nemzetek Ligájában Németország ellen lép pályára.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi elárult egy titkot a német–magyarról

Marco Rossi, a németek ellen szombat este sorra kerülő Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint minden játékosa bizonyítani szeretne, főleg azok után, ami a nyári Európa-bajnokságon történt.

A meccsnek otthont adó düsseldorfi Merkur Spiel Arénában megtartott pénteki sajtótájékoztatón az olasz szakvezető hangsúlyozta, most talán „jobb pillanatban” találkoznak a németekkel, mint az Eb-n, ezúttal ugyanis több magyar futballista is jobb állapotban van, mint volt a kontinensviadalon.

„Az edzésen megsérült Vas Gábort leszámítva a keretünk minden tagja egészséges. Nem akarunk ijedten pályára lépni, és természetesen szeretnénk jó támadójátékkal előrukkolni, de mi általában annyit tudunk támadni, amennyit az ellenfelünk megenged. Mindenki bizonyítani szeretne, különösen az Eb-n történtek után, de azért az ilyen meccsek végkimenetelét sokkal inkább a papírforma szerint erősebb csapat tudja befolyásolni” – nyilatkozta a 60. születésnapját hétfőn ünneplő Rossi, aki azt is elárulta, hogy csatárként Varga Barnabás kezd majd Düsseldorfban.

A kapitány elmondta, egyelőre nem gondolkodnak azon, hogy az A divízió tagjaként odaérhetnek-e a 3. csoport harmadik helyére, miután papíron a németek mellett a hollandok is nagyobb játékerőt képviselnek a magyaroknál, Bosznia-Hercegovina pedig nagyjából velük azonos szinten van.

„Cél nem lehet, de álomként megfogalmazható, hogy ugyanolyan NL-idényt teljesítsünk, mint legutóbb” – utalt arra Rossi, hogy a 2022/2023-as kiírásban a magyarok úgy maradtak bent az A divízióban, hogy az akkor Eb-címvédő olaszok mögött és a németeket, valamint az angolokat megelőzve zártak másodikként a csoportjukban.

A szövetségi kapitány elmondta, a nyári Eb után több megbeszélést is folytatott a válogatott játékosokkal, ezek során pedig lefektette azokat az alapelveket, amelyeket fontosnak érzett. Jelezte, azt szeretné, ha ezeknek az egyeztetéseknek a pontos tartalma közte és játékosai között maradna, de kijelentette: „mindenki megértette az elképzeléseimet”.

Extra nagy élmény

Schäfer András, az Union Berlin futballistája arról beszélt, tisztában van vele, hogy támadásban javulnia kell még, és védekező középpályás posztja ellenére veszélyesebbnek kell lennie a kapura.

„Ugyanakkor ha védekezésben agresszívabbak tudunk lenni, akkor az segíti a támadójátékunkat is. Németországi légiósként mindig nagy motiváció pályára lépni a német válogatott ellen, de úgy gondolom, hogy ezzel a többiek is így vannak, hiszen ilyen kaliberű riválissal szemben minden alkalommal extra nagy élmény játszani” – mondta Schäfer.

A Németország–Magyarország találkozó, melyet az M4 Sport élőben közvetít, szombaton 20.45-kor kezdődik a francia Clément Turpin sípjelére.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Gulácsi – Balogh, Orbán, Dárdai M. – Nego, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×