eur:
393.53
usd:
354.16
bux:
73239.7
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Mohamed Ali Ben Romdhane (j), a Ferencváros és Filip Manojlovic, a Borac játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 4. fordulójában játszott első Ferencváros - Borac Banja Luka (bosnyák) mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem tudott előnyt szerezni a Ferencváros az Európa-liga rájátszásában

A Ferencváros, gyenge támadójátékot mutatva, gól nélküli döntetlent ért csak el a Borac Banja Luka ellen az Európa-liga rájátszáskörében. Folytatás egy hét múlva, Bosznia–Hercegovinában.

A Ferencváros egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy ősszel az Európa-liga főtábláján szerepeljen, ebben a bosnyák bajnok Borac Banja Lukát kell felülmúlni. Az első mérkőzés este 9 órakor kezdődött a Groupama Arénában, a visszavágót 29-én, jövő csütörtökön rendezik.

A Ferencváros egyébként a kiírás szerint már biztos résztvevője az őszi nemzetközi kupaprogramnak, ha nem jutna túl bosnyák riválisán, akkor – 2023 őszéhez hasonlóan – a Konferencia-ligában indulna.

A zöld-fehérek kezdő tizenegye az alábbi volt: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, Knoester, C. Ramírez – Abu Fani, Rommens – Zachariassen – Traoré, Varga B., Ben Romdan. A Boracé: Manoljovics – Kvrzics, Meijers, Carolina, Vukcsevics – Grahovac, Skorup – Kulasin, Szavics, Sreckovics – Lukics.

A 6. percben történt az első veszélyes(ebb) momentum, Ben Romdan elől Manojlovics merész kivetődéssel tisztázott. Egyébként a Ferencváros csatára lesről indult, nem ért volna, ha bármi kialakul az akcióból.

Eltelt negyedóra a mérkőzésből, bizonyára nagy a meleg a pályán, de ezt bekalkulálva is kevés az esemény, a Ferencváros eddig nem tudta ráerőltetni az akaratát a vendégekre.

A 25. percben Knoester hatméteres fejesét Manoljovics látványos vetődéssel hárította, szögletre ütötte a labdát.

Adama Traoré kísérletezett lövéssel, majd Varga Barnabás fejessel, egyik sem találta el a kapu felületét.

Szavics elcsúszva kapura lőtt, Dibusz Dénes a levegőben úszva védett.

A másik oldalon Varga Barnabás jól perdítette maga elé a labdát, majd ballal lőtt, Manoljovics ügyesen védett.

Vége az első félidőnek.

Nem változott a játék képe. Sajnos, továbbra sem jó a támadójáték.

Ben Romdan 17 méterről lőtt, gyengén.

Varga Barnabás, Ben Romdan és Abu Fani is lement, Pesics, Maiga és a most debütáló Virgil Misidjan beállt.

Zachariassen a tizenhatoson belül mellre vette a labdát, majd külsővel lőtt, alig a jobb kapufa mellé.

Az utolsó tíz percre lement a norvég középpályás, Kady Borges lépett pályára.

Ötlettelen, s ebből fakadóan helyzetek nélküli játékkal teltek az utolsó percek.

A Ferencváros nem tudott előnyt szerezni az augusztus 29-i visszavágóra. A párharc győztese a második számú európai kupasorozat főtábláján folytatja, míg a vesztes a Konferencia-ligába kerül.

Címlapról ajánljuk

Gellért Gábor: speciális gyakorlatokat is kitaláltak Rasovszky Kristófnak

Nemcsak mentálisan bizonyult a legerősebbnek a nyílt vízi úszók mezőnyében Rasovszky Kristóf, hanem fizikailag is topon volt a párizsi ötkarikás játékokon, ezért lett olimpiai bajnok – mondta az InfoRádióban Gellért Gábor, a szakág szövetségi kapitánya. Meglátása szerint a Szajna vizének minősége nem volt megfelelő, de példákat sorolva illusztrálta, hogy korántsem ismeretlen ez a probléma az úszók számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×