eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
2020. március 4-én Lausanne-ban készült kép Thomas Bach-ról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB elnökéről egy sajtótájékoztatón. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2020. március 24-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztják a 2020-as tokiói nyári olimpia megrendezését.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Budapest "olimpiai álmairól" tett említést a NOB elnöke

Gratulált a városi sportágak olimpiai selejtezőjének megrendezéséhez Budapestnek Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a NOB honlapján vasárnap este közzétett közleményben.

"A hangulat kitűnő volt. Az eseményben összekapcsolódott a sport élvezete, a városi sportágak kultúrája és a sportolók eltökéltsége arra, hogy olimpiai álmaikat megvalósítsák" - jelentette ki Thomas Bach.

A Ludovika Campuson rendezett budapesti volt a selejtező második állomása a kínai Sanghaj után, és Bach kiemelte, hogy a két helyszín "tökéletes választásnak bizonyult a selejtezősorozat elindításához".

"Köszönet mindkettőjüknek a kreativitáshoz és ahhoz eltökéltséghez, hogy teljes sikerré tegyék a két eseményt" - tette hozzá.

Fürjes Balázs, a szervező bizottság társelnöke, az eseményt létrehozó Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja a közlemény szerint óriási megtiszteltetésnek nevezte, hogy Sanghaj után Budapest rendezhette a versenyt. Köszönetét fejezte ki a kínai szervezőknek a kiváló indításért, és a rendezők nevében büszkének mondta magát a végső szakasz sikeres lebonyolításáért.

"A NOB-bal folytatott nagyszerű csapatmunkában Budapest fényes sikert hozó rendezvényt bonyolított le a lenyűgöző helyszínen, a Ludovika Campuson. (...) A budapesti állomás remek kikapcsolódást nyújtó, nézőközpontú esemény volt, amelyen a sportolók fantasztikus teljesítményt nyújtottak" - nyilatkozott Fürjes Balázs.

A NOB emlékeztetett arra, hogy

a versenyen 150 sportoló olimpiai indulása dőlt el. Négy napon át 60 ezer néző előtt rendezték meg a versenyeket, amelyeken 120 országból több mint 450 sportoló vett részt.

A sportot kultúrával, zenével és művészettel színesítő, fesztiváljellegű légkörben a szurkolók lelkesen támogatták az indulókat - emelték ki. Méltatta a NOB azt is, hogy a selejtezőt összekapcsolták az Olimpiai Értékek Iskolai Programmal, amelynek révén több száz magyar diák lehetett jelen a versenyeken. Emellett a nézők ki is próbálhatták a programon szereplő versenyszámokban magukat. A Nemzetközi Olimpiai Naphoz kapcsolódva pedig magyar bajnokokat felvonultató rendezvényeket is tartottak.

Megszólaltatták a közleményben Hannah Roberts olimpiai ezüstérmes BMX-est is, aki itt biztosította be párizsi részvételét. Ő is kiemelkedő sikernek minősítette a selejtezőt, és leszögezte, hogy "két lenyűgöző, csodálatos városban versenyezhettek".

Méltatták a közleményben a budapesti állomáson a legjobban szereplőknek kiosztott trófeát is, kiemelve annak egyedi tervezését, valamint azt, hogy mind a négy szóban forgó sportágat jelképező elemek megtalálhatók voltak rajta.

A budapesti rendezvényt 128 országban és területen közvetítette a televízió, és az Olympics.com oldalon az interneten világszerte követhették - emlékeztettek a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Félelmetes a "jóslat" a légi közlekedésről

A légi utasforgalom megkétszereződésére számít 2043-ig a világ légitársaságait tömörítő a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×