eur:
396.52
usd:
370.34
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Muhari Eszter az észt Irina Embrich elleni asszóban a női párbajtőrözők egyéni versenyének a legjobb 16 közé jutásért vívott fordulójában a kairói vívó-világbajnokságon 2022. július 18-án. A magyar versenyző 13-12 arányú győzelmével bejutott a nyolcaddöntőbe.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Aranyért vívhat a női párbajtőrcsapat

Három győzelemmel döntőbe jutott a magyar női párbajtőrcsapat pénteken a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A Muhari Eszter, Gnám Tamara, Nagy Blanka, Dékány Kinga összeállítású együttes a 16-os táblán fölényesen nyert a finnek ellen, majd a negyeddöntőben az ukránokat meglepetésre legyőző britekkel csapott össze, és megint magabiztos diadalt aratott.

A fináléért a lengyelekkel kellett megmérkőzni és a magyarok végig irányítva nyerték ezt az ütközetet is. A hatodik pár után 30-24-re vezettek, a hetedikben és a nyolcadikban viszont a lengyelek némileg felzárkóztak. Az utolsó asszóban az olimpiai induló Muhari és Martyna Swatowska-Wenglarczyk vívott. A lengyel 34-33-nál már csak egy tus hátrányban volt, de a magyar párbajtőröző innentől egymás után adta a találatokat, az egyre nagyobb hátrányba kerülő ellenfele jött előre, a feltartó szúrások pedig rendre pontosak voltak.

A 18.40-kor kezdődő döntőben a tavaly Eb-második magyarok az olaszokkal vívnak az aranyéremért.

Eredmények:

női párbajtőr csapatverseny:

a 16 között:
Magyarország–Finnország 45-22

negyeddöntő:
Magyarország–Nagy-Britannia 45-35

elődöntő:
Magyarország–Lengyelország 45-37
Olaszország–Franciaország 32-31

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×