eur:
390.2
usd:
357.81
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes

Erőemelő vb – Magyar bronz és Világjátékok-kvóta!

Fantasztikus magyar erőemelő siker! Enahoro Asein Világjátékok-kvótát szerzett a litvániai világbajnokságon.

A nigériai születésű magyar válogatott sportoló a 83 kilogrammosok kategóriájában világbajnoki bronzérmet szerzett, ezzel lett kvótás. A vb-nek Druskininkai ad otthont.

Férfi erőemelő utoljára a 2005-ös duisburgi játékokon képviselte a magyar színeket.

„ Enahoro Asein kvalifikációja az utóbbi évek legnagyobb magyar erőemelő sikerének számít. Persze voltak világcsúcsai felhúzásban, és vb-ezüstérme, Európa-bajnoki címe, de az, hogy 2025-ben ismét lehet férfi sportolónk Világjátékokon, az maga a non plus ultra” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

„Amiért kiutaztunk Litvániába, azt elértük. Meglett a kvóta, nagyon fontos dobogós hellyel és taktikus versenyzéssel sikerült elérni ezt a sikert. Kezdődhet a felkészülés a Kínában megrendezendő játékokra.” – tette hozzá Fekete Miklós szövetségi kapitány.

A 2005-ös duisburgi játékok után csak női vonalon volt magyar részvétel az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő seregszemléjén. 2013-ban a kolumbiai Caliban, és 2017-ben a lengyelországi Wroclawban is Szabó Ágnes volt Világjátékok-csapattag.

A 2025-ös játékoknak a kínai Csengtu ad otthont augusztus 7. és 17. között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai háborúban nem lehet biztosan tudni, hogy a felek mekkora veszteségeket szenvednek el a harctéren, a számokat csak tippelni lehet. A ritka kivételek egyike, hogy valamelyik harcoló fél adatokat oszt meg erről. Most az ukránok kivételt tettek egy településért vívott csatával kapcsolatban – írja az Ukrajinszka Pravda. Kiadta napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai háborúról, amelyben ezúttal – mások mellett – Dmitrij Medvegyev kijelentéséről és az orosz sajtóról írnak. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 17:47
×
×
×
×