eur:
395.54
usd:
369.3
bux:
0
2024. június 26. szerda János, Pál
Belgrád, 2024. április 2.Hanga Ádám, a Crna zvezda (j) és Iffe Lundberg, a Virtus Bologna játékosa a férfi kosárlabda Euroliga Crvena zvezda-Virtus Bologna mérkőzésén Belgrádban 2024. március 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Hatalmas szurkolói balhé után a zöld asztalnál lett bajnok Hanga Ádám csapata

A Partizan-drukkerek sértegették a Crvena zvezda elnökét és Aleksandar Vucic köztársasági elnököt is a bajnoki döntő második meccsén, amit emiatt félbeszakítottak a játékvezetők.

Hanga Ádám csapata, a Crvena zvezda nyerte a 2023–2024-es szerb férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságot, miután a liga javukra döntött a szerda esti félbeszakadt mérkőzés ügyében.

A finálé második mérkőzését azért kellett lefújniuk a játékvezetőknek már a harmadik negyedben, mert a Partizan szurkolói sértegették a Crvena zvezda elnökét és családját, majd Aleksandar Vucic köztársasági elnököt is. A játékvezetők előbb elrendelték a csarnok kiürítését – az volt a terv, hogy folytatják a meccset, miután a szurkolók elhagyjak a csarnokot –, de csaknem egyórás huzavona után úgy döntöttek, hogy péntek estére halasztják a befejezést. A liga igazgatója azonban még akkor éjszaka kijelentette, hogy 20–0-s megállapított eredménnyel a Crvena zvezda nyerte a mérkőzést.

A liga most hivatalosan is közölte, hogy

a döntőt Hanga Ádámék nyerték 2–0-s összesítéssel, a kupát már át is adták az együttesnek,

amely sorozatban kilencedszer, összességében 24. alkalommal lett szerb bajnok.

A bajnoki döntő első összecsapását egy ponttal, 89–88-ra nyerte meg a Crvena zvezda.

A Crvena zvezda csapata – 11 győzelemmel és 23 vereséggel – a 16. helyen zárta az Euroliga alapszakaszát, így nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Hanga Ádám – aki sérülése és műtéte után lábadozik – az M1-nek úgy nyilatkozott, még semmi újat nem tud mondani a jövőjéről. „Opciós szerződésem van, opciója van a csapatnak és nekem is. A Crvena zvezda és én megvárjuk, hogy befejeződjön a szezon, utána le fogunk ülni, és tárgyalunk. Meglátjuk, mi lesz. Remélem, olyan megoldást fogunk találni, ami mindenkinek a legmegfelelőbb” – fogalmazott a 35 éves magyar válogatott játékos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×