eur:
389.41
usd:
364.53
bux:
68298.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hanga Ádám (b) és az olasz Achille Polonara a férfi kosárlabda Európa-bajnoki selejtező B csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a szombathelyi Aréna Savariában 2024. febuár 25-én.
Nyitókép: MTI/Tóth Zsombor

Nagy valószínűséggel vége Hanga Ádám szezonjának

Kézközépcsonttörése miatt lesz a kényszerpihenő.

"A keddi edzésen kaptam egy ütést a kezemre, teljesen ártalmatlan szituáció volt, harcoltunk a labdáért, az én kézfejem felfelé mozgott, a csapattársam könyöke pedig lefelé: a kettő megtalálta egymást, a kézközépcsontom pedig sajnos kettétört" - idézte fel az esetet az M1 aktuális csatorna megkeresésére a szerb Crvena zvezda 35 éves játékosa. Mint mondta, már abban a pillanatban érezte, hogy "valami nincs rendben", rögtön kórházba ment, ahol rövid időn belül beigazolódott a legnagyobb félelme. Kiért arra is, hogy másnap sebésszel egyeztetett arról, gyorsítja-e a felépülést egy esetleges műtét, de végül nem a beavatkozás mellett döntöttek. Csütörtökön már levették a gipszet, a kezére rögzítőt tettek, amelynek hat-nyolc hétig kell rajta lennie.

"Nagy valószínűséggel véget ért a szezonom" - jelentette ki.

Az idényt értékelve Hanga azt mondta: vegyesek az érzései, mivel az Euroligában nem úgy szerepeltek, ahogy szerették volna, lemaradtak a rájátszásról. Saját teljesítményére kitérve emlékeztetett rá, hogy az idény eleji hosszú, közel két hónapos kihagyás után építette fel magát, igyekezett bekerülni a csapatba, és a szezon második felére lendült formába. A Szerb Kupa megnyerésének nagyon örült, a regionális nemzetközi bajnokságban, az ABA Ligában alapszakaszgyőzelem után kezdték a rájátszást, ezt követi majd a szerb bajnokság befejezése, így még két trófeát hódíthat el a belgrádi alakulat.

Mint mondta: büszke, hogy tavaly nyáron a Crvena zvezdához szerződve nagy múltú klubnál tudta folytatni pályafutását és akár hetente többször is 20-22 ezer ember előtt léphetett pályára.

Előre tekintve elárulta: mivel 1+1 éves szerződést írt alá, nem biztos, hogy a következő szezonban is itt fog játszani. Ugyanakkor háromgyermekes apaként nem a költözés a célja, szívesen maradna a klubnál.

"De semmi nem biztos, ha rajtam múlt volna, nem váltottam volna klubot a karrierem során. Nagyban függ attól a jövőm, hogy a klub mit fog felém kommunikálni, a sérülésem befolyásolja-e a döntésüket vagy sem. Azt gondolom, hogy legkésőbb egy hónapon belül tudni fogjuk, hogy maradunk-e Belgrádban" - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×