eur:
385.28
usd:
354.75
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Böröndy Vivien a nők 3x3-as változatú, Magyarország - Csehország kosárlabda-mérkőzésén a II. Európa Játékokon a minszki Pavlova Arénában 2019. június 21-én. A magyar válogatott 20-19-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kellemetlen vereség Azerbajdzsántól

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott 21-19-re kikapott Azerbajdzsántól a hongkongi olimpiai selejtezőtorna elődöntőjében, így nem szerzett kvótát, de májusban még javíthat Debrecenben.

A Böröndy Vivien, Mompremier Beatrice, Papp Diána, Szabó Fanni összeállítású csapat a csoportkörben a házigazda hongkongiakat és a lengyeleket is magabiztosan verte, Egyiptomtól viszont kikapott, ennek ellenére csoportgyőztesként jutott a négy közé. A vasárnapi elődöntőben Azerbajdzsán várt Földi Attila kapitány együttesére, míg a másik ágon a hollandok és a lengyelek csapnak össze. A négyesből csak a bajnok szerez kvótát a párizsi játékokra.

A három honosított játékossal kiálló azeriek 3-1-gyel kezdtek, de a magyarok "külföldije", Mompremier versenyben tartotta a csapatot, amely 4-4-nél utolérte riválisát. A túloldalon a hatalmas termetű Mercedes Walker és a mindenhonnan veszélyes Alexandra Mollenhauer remeklésével 11-6 lett az állás, így a legjobbkor jött Böröndy duplája. Szabó távolijával ismét egyenlő lett, sőt, a nemzeti csapatban a héten bemutatkozott Mompremier büntetőjével már a magyarok vezettek 12-11-re. Papp ellen fújtak sportszerűtlen hibát,

két perccel a vége előtt pedig 15-15 állt a nagyórán,

Mollenhauer duplájára Mompremier válaszolt egy egypontossal (16-17). Az utolsó percben Szabóék begyűjtötték a hetedik csapatszemélyit, így az ellenfél már minden hibáért büntetőt dobhatott (16-19), de Papp duplájával (18-19) visszatértek a remények. A hajrában már csak Mompremier dobott egy büntetőt, míg az azerieknél Dina Uljanova kétszer is betalált, így a 21-19-re nyerő rivális jutott a fináléba.

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija lesz május 3-5-én - magyar érdekeltség nélkül -, a harmadik pedig Debrecen május 16-tól 19-ig. Mivel Földi Attila együttese nem járt sikerrel Hongkongban, így a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×