eur:
390.74
usd:
365.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A magyar válogatott játékosai a kosárlabda olimpiai selejtező torna 3. fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés végén a soproni Novomatic Arénában 2024. február 11-én. A magyar csapat 73-72-re kikapott, így nem jutott ki az olimpiára.
Nyitókép: MTI/Tóth Zsombor

Szeretne tisztán látni az új kosárkapitány

Hamarosan megkezdi a nyári mérkőzések előkészületeit Völgyi Péter, a női kosárlabda-válogatott új szövetségi kapitánya.

A bajnoki alapszakaszgyőztes DVTK Hun-Therm vezetőedzője – aki a héten Székely Norbertet váltotta – az MTI-nek elmondta, hogy már a jövő héten lesznek teendői szakvezetőként.

„El kell kezdenünk összerakni a stábot, és megtenni azokat az előkészületeket, amelyek révén zökkenőmentesen lezajlik majd a nyári program, melynek keretében augusztusban világbajnoki előselejtezőt vívunk. Nem ismeretlen a kapitányi feladat, hiszen hat éven át utánpótlás-válogatottak mellett végeztem hasonló munkát, persze itt jóval nagyobb a tét, az elvárás és a nyilvánosság is” – hangsúlyozta az 50 éves tréner, kifejtve, hogy fel kell éleszteni vagy építeni azokat a kapcsolatrendszereket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a nemzeti csapat a lehető legjobban tudjon működni.

„A jövő héten a játékosokkal is felveszem a kapcsolatot, a közelmúltban volt néhány elkeseredett és talán elhamarkodott nyilatkozat. Szeretném tisztán látni, hogy kire számíthatok és kire nem.

Lesz, aki a nyáron a WNBA-ben szerepel majd, illetve ebben az időszakban dől majd el az is, hogy ki milyen szintű csapatban, melyik bajnokságban szerepel jövőre. Három hét szünet kezdődött ma a bajnokságban, ez megkönnyíti a feladatok elosztását. A bajnoki playoff idején elsősorban a Diósgyőrön lesz a fókusz, aztán rövid pihenő következik, utána indul majd az érdemi munka” – jelentette ki Völgyi Péter.

A DVTK kiváló idényt produkál, a bajnokságban eddig egyszer kapott ki és már elődöntős, a Magyar Kupában döntőt vívott, míg az Euroligában klubtörténelmet írva a negyeddöntőig menetelt.

„Kemény és intenzív ez a szezon a számunkra. Nagyot léptünk az Euroligában. Ezt én látom pozitívabban, a lányok most még onnan közelítik meg, hogy egy-két labdára voltunk a Final Fourtól. De hogy sportos hasonlattal éljek, ha az ember elkezd fekvenyomni, akkor 40 kilóról 60-ra gyorsan eljut, 60-ról 70-re már nehezebben, a 75-ről a 78-ra viszont már iszonyúan nehéz továbbmenni. A kupadöntővel kapcsolatban van bennem hiányérzet, a Sopron teljesen megérdemelten nyert, mi indiszponáltak voltunk. Viszont hamarosan itt lesz az alkalom a visszavágásra, mert a bajnoki elődöntőben velük csatázunk. Mindkét ágon nagyon jó párharcot várok” – sorolta a szakember, majd kitért arra is, hogy

ki kell használniuk a következő három hetet, elfáradt a csapata a nagy menetelésben, ráadásul Aho Nina, Lelik Réka és Kányási Veronika a pihenők alatt a válogatotthoz utazott.

A férfi szakágban korábban magyar bajnoki címig és kupagyőzelemig jutó Völgyi Péter tavaly az év női edzője lett, 2017-től tavaly nyaráig az U18-as női válogatottat vezette, mellyel 2019-ben Eb-ezüstérmet szerzett.

Elődje, Székely Norbert 2017 óta irányította a nemzeti csapatot, amely a tavalyi Eb-n negyedik lett, és már a 16. helyen áll a világranglistán.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald's-tól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×