eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
TRABZON, TURKIYE - MARCH 17: An aerial view of supporters entering on the pitch after the Turkish Super Lig week 30 football match between Trabzonspor and Fenerbahce at Papara Park in Trabzon, Turkiye on March 17, 2024. (Photo by Enes Sansar/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Enes Sansar/Anadolu via Getty Images

Tömegverekedésbe torkollt a Trabzon–Fener mérkőzés

A török rendőrség 12 embert őrizetbe vett azután, hogy a házigazda Trabzonspor szurkolói berohantak a pályára és rátámadtak a győzelmüket ünneplő Fenerbahce labdarúgóira a két csapat bajnoki meccsét követően.

A 3–2-es vendégsikerrel zárult vasárnapi találkozó lefújása után a felbőszült trabzoni drukkerek elözönlötték a pályát, majd ütni és rugdosni kezdték a Fener futballistáit, akik közül többen felvették a kesztyűt és visszaütöttek. A játékosok végül a helyi biztonsági szolgálat embereinek segítségével tudták elhagyni a játékteret és bemenekülni az öltözőbe.

A botrányos vasárnapi események másnapján Ali Yerlikaya belügyminiszter az X közösségi oldalon közölte, hogy a 12 őrizetbe vett személy között van többek között az, aki a meccs alatt a lelátóról megdobta a Fenerbahce vezetőedzőjét, illetve az, aki elsőként rohant a pályára és az is, aki a szögletzászlóval támadt a játékosokra. A politikus a bejegyzés megjelenése előtt úgy nyilatkozott, hogy a nyomozás már elindult az ügyben és minden pályára rohanó személyt azonosítani fognak.

Az esetre Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is reagált, hangsúlyozva, hogy elfogadhatatlan, ami történt és a tetteseket meg kell büntetni.

A török bajnokság mostani szezonjában nem ez volt az első komoly visszhangot kiváltó botrány. Néhány hónapja ugyanis egy rövid időre felfüggesztették a pontvadászatot, miután az Ankaragücü klubelnöke megütött egy játékvezetőt és letartóztatták.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×