eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (j)  és Christian Horner csapatfőnök ünnepel, miután a pilóta megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság idényzáró, abu-dzabi futamát a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én. Max Verstappen lett a Forma-1 idei világbajnoka, miután a címvédő Lewis Hamiltont az utolsó körben megelőzve elsőként ért célba.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Christian Horner Max Verstappenről: ha nem akar velünk dolgozni, elmehet

A Red Bull csapatfőnöke kijelentette: ha a holland pilóta távozni akar, nem tartják vissza, ugyanakkor megjegyezte, nem lát rá okot, amiért el akarná hagyni őket a háromszoros világbajnok.

Christian Horner, a Red Bull Forma–1-es istálló csapatfőnöke közölte: nem kényszerítik háromszoros vb-győztes versenyzőjüket, Max Verstappent arra, hogy kitöltse 2028-ig érvényes szerződését.

„Ahogyan minden más az életben, ez is ugyanúgy működik: egy darab papír miatt senkit nem lehet arra kötelezni, hogy valahol ott maradjon.

Ha valaki nem akar velünk dolgozni és ehhez a csapathoz tartozni, akkor nem fogjuk ennek az ellenkezőjére kényszeríteni”

– jelentette ki Horner az autosport.com szaklapnak adott interjúban.

Sajtóértesülések szerint a Red Bull vállalatnál és a Forma–1-es csapaton belül is hatalmi harcok dúlnak, mióta Christian Hornert az egyik női alkalmazott „nem megfelelő viselkedéssel” vádolta meg. Az ötvenéves szakembert később belső vizsgálat nyomán tisztázták, de az ügy nem ért véget, névtelen e-mailben ugyanis valaki bizonyítékokat küldött a nemzetközi sajtónak, valamint az F1-ben és a nemzetközi szövetségben (FIA) magas beosztásban dolgozóknak.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Red Bull múlt csütörtökön felfüggesztette a munkavégzés alól a Hornert megvádoló alkalmazottat, ezt megelőzően viszont Jos Verstappen, a címvédő és negyedik vb-címéért hajtó Max édesapja azt nyilatkozta, a csapatfőnöknek távoznia kellene ahhoz, hogy az istálló ne „szakadjon szét”. A The Telegraph értesülése szerint Jos Verstappen a barátainak már arról beszélt nemrég, hogy fia ott is hagyhatja a Red Bullt, ha a helyzet nem oldódik meg és Horner marad a pozíciójában.

Közben Verstappen a szezonnyitó bahreini futam után a dzsiddai versenyen is rajt-cél győzelmet aratott, és Horner most azt mondta, teljes mértékben megbízik versenyzőjében.

„Jól dolgozik, minden rendben van vele. Nincs feszültség, nincs stressz, és mindenki láthatja, hogy milyen nyugodtan kommunikál a csapatnál dolgozókkal. Mindez a pályán nyújtott teljesítményében is meglátszik, szemernyi kétségem sincs az elkötelezettségét illetően” – fogalmazott a Red Bull csapatfőnöke.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×