eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Abu-Dzabi, 2023. november 26.A futamgyőztes és idei világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjának eredményhirdetésén a Yas Marina versenypályán 2023. november 26-án. A 26 éves versenyző sorozatban a harmadik világbajnoki címét nyerte el. Verstappen a 2023-as idény 22 futamából 19-et megnyert, ezzel rekordot állított fel, pályafutása során pedig ez volt az 54. futamgyőzelme, amellyel harmadik az örökranglistán.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Belengették Verstappen távozását a Red Bulltól

A Forma-1-es világbajnok pilóta Christian Horner botránya miatt érzi magát kellemetlenül a csapatnál.

Jos Verstappen a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat követően jól bekavart az amúgy sem nyugis Red Bull-életbe kijelentésével, miszerint Christian Hornernek mennie kell a csapat éléről. Indoklását egyszerűen a csapatfőnök személyével magyarázta: szerinte nem csitul a botrány, amíg a brit a helyén marad − írja a vezess.hu.

Nagyon úgy tűnik, a holland mihamarabbi változást szeretne kieszközölni ezen a téren, vagy így, vagy úgy. Erre utal legalábbis az az információ, mely a The Telegraph birtokába jutott. A brit lap szerint Jos a barátainak egyenesen arról beszélt, hogy háromszoros világbajnok fia ott is hagyhatja a Red Bullt, ha a helyzet nem oldódik meg.

Elég komoly kijelentés ez, melynek a valóságtartalmát azért érdemes idézőjelesen kezelni, főleg a Red Bull jelenlegi formáját látva. Mindenesetre azért az idősebb Verstappen most komolyan mozgatja a szálakat: Bahreinben Toto Wolff-fal is látták tárgyalni, ebből pedig már sokan összefűzték azt, miszerint a távozó Lewis Hamilton helyére, a Mercedesbe ülhet a címvédő jövőre.

Wolff ezt rövid úton egyébként cáfolta, elütve a dolgot azzal, hogy régóta ismerik már egymást Verstappennel, szoktak beszélgetni, és amúgy sem lenne értelme a háromszoros bajnoknak átigazolni, hisz övé a leggyorsabb autó. Közben azonban megszólalt Helmut Marko is, akinek szemernyi kétsége sincs afelől, hogy a Mercedes bepróbálkozik náluk. „Meg lennék lepve, ha nem, de Max nagyon lojális pilóta” – fogalmazott a Red Bull tanácsadója.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×