eur:
389.4
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Julian Nagelsmann, a Bayern München német labdarúgóklub új vezetőedzője első edzését vezeti csapatának Münchenben 2021. július 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Philipp Guelland

Kiderült, mikor maradhat Julian Nagelsmann a nyár után is a német válogatott élén

Julian Nagelsmann folytathatja a szövetségi kapitányi munkát, amennyiben a német labdarúgó-válogatott hazai pályán jól teljesít a nyári Európa-bajnokságon, nincs szó a Liverpooltól távozó Jürgen Klopp szerződtetéséről - fogalmazott Andreas Rettig, a német szövetség (DFB) ügyvezető igazgatója.

A szombaton megjelent Focus Online-nak elmondta, Nagelsmann hosszabbítása attól függ, miként szerepel a házigazda a kontinensviadalon, ahol a csoportban a skótok, a magyarok és a svájciak lesznek az ellenfelek.

"Egy sikeres edzőt nem küldesz el!" - jegyezte meg Rettig, de azt nem árulta el, hogy milyen eredmény minősülne "jónak" a válogatottól. "Nem tartozom azok közé, akik helyezéseket határoznak meg. Az a lényeg, hogy szíveket nyerjük meg. Ez nem lenne rossz."

Hozzátette: a csoportbeli negyedik hely biztos nem lenne jó ajánlólevél.

Az ügyvezető igazgató a szövetségi kapitány munkáját a csapattal, a szakmai stábbal és Rudi Völler sportigazgatóval nagyon meggyőzőnek tartja.

Szóba került az is, hogy amikor Klopp bejelentette: a szezon végén elhagyja a Liverpoolt, szinte automatikusan a német szövetségi kapitányi poszt egyik jelöltjévé lépett elő. Azonban a tréner azt is jelezte, hogy szabadságra vágyik, és ezt Rettig szerint tiszteletben kell tartani.

"Tiszteljük, amit ő és a szakmai stábja mondott. Szünetet akar tartani, és ezért nem volt téma, hogy kapcsolatba lépünk-e vele. Magának írt elő pihenést" - fogalmazott a DFB ügyvezető igazgatója.

A német válogatott tavaly mindössze hármat nyert meg 11 mérkőzésből, ennek nyomán a közvélekedés szerint a hazai Eb-n is elbukhat. A németek az előző két világbajnokságon a csoportkörben búcsúztak, a 2021-ben - részben Budapesten - rendezett Európa-bajnokságon pedig a nyolcaddöntőig jutottak.

A házigazdák együttese június 14-én nyitja az Eb-t a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatottal találkozik, június 23-án pedig szintén Stuttgartban Svájc lesz az ellenfele.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×