eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pass Ferenc úszóedző (k), miután Deutsch Tamástól, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) alelnökétől (b) és Dorn Gabriellától, az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetőjétől átvette az edzőknek és nevelőedzőknek odaítélhető Málnai István-díjat a magyar parasport napja alkalmából rendezett konferencián Budapesten, a Magyar Sport Házában 2020. február 21-én. Az Országgyűlés 2017 végén egyhangúlag szavazott a magyar parasport napjának létrejöttéről, amelyet minden évben február 22-én tartanak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Vizsgálatot kért maga ellen az elbocsátott Pass Ferenc úszóedző

Egy kislánynak írt üzenet miatt a Bajai Spartacus klub harminchárom év után megvált Pass Ferenctől. A hírre reagált a szakszövetség is.

A Bajai Spartacusnál 33 év után megváltak Pass Ferenctől, mert olyan üzenetet küldött egy fiatal lánynak, amely egyesülete szerint félreérthető volt.

Kedden úgy nyilatkoztot a Sportalnak, hogy egy félreértett üzenet miatt került ilyen helyzetbe.

"Tény, ha valaki akarja, félre értheti a messengeren küldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. Semmi bűnöset nem tettem. Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám" - fogalmazott.

A lap azt írta, hogy szülői bejelentést követően mondtak fel Passnak, aki a résztelekről annyit elárult, az ügyben szereplő 15 éves úszó nem is volt a tanítványa. Nála szeretett volna sportolni, de ő máshova irányította. Ezután néhányszor összefutottak az uszodában, illetve az úszásról váltottak pár Messenger-üzenetet, Pass szerint ezek közül az utolsó volt félreérthető.

"Természetesen nagyon felzaklatott ez a történet, hiszen nem tettem rosszat, mégis ilyen helyzetbe kerültem" - mondta a lapnak, megjegyezve, hogy a családja mellette áll, de nekik is nehéz ez most.

Szerdán kiderült, hogy Pass Ferenc az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset kapcsán vizsgálatot kért önmaga ellen, és annak lezárultáig felfüggesztette a Magyar Úszó Szövetségben (MÚSZ) viselt tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását (Pass elnökségi tag is).

A MÚSZ elnöke, Wladár Sándor ugyanarra a Papp Gábor ügyvéd által vezetett testületre kívánja bízni az ügy kivizsgálását, amely a korábbi esetekben is eljárt

- tudatta szerdai közleményében a hazai sportági szövetség.

"A magyar úszósportban továbbra is zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen gyermekek, fiatalkorúak sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban - hangsúlyozta Wladár Sándor. - A sportági szakszövetségek között a MÚSZ volt az első, amely 2018-ban meghirdette a gyermekvédelmi programot, melyhez egy minden részletre kiterjedő szabályzatot alkotott és komoly erőforrásokat rendelt. Állandó szakértővel dolgozunk, akinek köszönhetően garantált az azonnali és megfelelő reagálás, emellett sokat foglalkozunk az oktatással, megelőzéssel is."

Az elnök hozzátette: a bizottság a lehető leghamarabb megkezdi az eset kivizsgálását, és mint az elmúlt években, ezúttal is a nyilvánosság előtt számol majd be annak eredményéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×