eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Sigér Dávid a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Portugália ellen lép pályára június 15-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az FTC után a Fehérvárnál folytatja a magyar válogatott középpályás

A játékos akárcsak a zöld-fehéreknél, a Vidinél is a 18-as mezben fog szerepelni.

A Ferencváros labdarúgócsapata február első napján hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik a klubtól Sigér Dávid. A játékosnak 2024 nyaráig volt érvényes megállapodása a magyar rekordbajnokkal, de a klub a rendszeres játéklehetőséget nem tudta garantálni a futballistának, így végül felbontották Siger szerződését, aki ezáltal szabadon igazolhatóvá vált – írja az m4sport.hu.

A 14-szeres magyar válogatott középpályás 2018 nyarán a Balmazújvárostól igazolt a Ferencvároshoz, melynek színeiben az érkezése óta összesen 145 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 15 gól mellett kiosztott 15 gólpasszt is. Ötször nyert bajnoki címet, egyszer pedig Magyar Kupát, és aktív részese volt a zöld–fehérek Európa-liga- és Konferencia-liga-menetélésének is.

Sajtóhírek szerint több csapat is érdeklődött a 33 esztendős labdarúgó iránt, aki azonban a Fehérvár megkeresésére mondott igent, bízva abban, hogy a rendszeres játéklehetőséghez jut, és vissza tudja magát verekedni az Eb-szereplésre készülő válogatottba.

Sigér korábban a Ferencváros mellett a Mezőkövesd, a Balmazújváros és együttesében is szerepelt az első osztályban. A válogatottban 2019 szeptemberében mutatkozott be, pályára lépett a 2021-es, részben hazai rendezésű Eb-n is, de játszott vb- és Eb-selejtezőkön, Nemzetek Ligája-mérkőzéseken is. Eddig 14 alkalommal szerepelt a legjobbak között, és ezeken a találkozókon egy gólt szerzett.

„A megbeszélések során nagyon jó érzésem volt, hogy szívesen látnának Fehérváron. Amikor vendégként itt jártam, mindig jó benyomásokat tett rám a környezet. Örülök, hogy egy nagy presztízsű, erős klubnál folytatom, amely korábban itthon és nemzetközi szinten is szép sikereket ért el, bízom benne, hogy nekem is hasonló eredményekben lesz szerepem ebben az új érában” – mondta egyebek mellett Sigér Dávid a szerződés aláírása után a fehervarfc.hu-n.

Emlékezetes, 2019 májusában nagy vihart kavart, hogy Ivan Petrjak, aki akkor a Sahtar Doneck kölcsönjátékosaként szerepelt a Ferencvárosban, a nagy ellenfél Vidihez igazolt. Kubatov Gábor, a zöld-fehérek klubelnöke egy lapinterjúban ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy

„a székesfehérvári klub felrúgott egy egy soha ki nem mondott, soha le nem írt, tiszteletalapú szabályt, hogy nem nyúlnak bele egymás keretébe”.

Hozzátette: Ivan Petrjak esetében már 2018 ősze óta tárgyaltak a Sahtarral a kölcsönadás meghosszabbításáról, a játékos végleges megvételéről. Meg is állapodtak az 1,2 millió eurós vételárról, de a játékossal még nem egyeztek meg, amikor a Vidi is felbukkant az ügyben.

„A Vidi mindent jogszerűen tett, efelől senkinek se legyen kétsége. Jogilag nem támadható az eljárása, engem a morális vonatkozása bánt” – panaszolta Kubatov Gábor, aki úgy folytatta: „ezért hoztunk egy döntést: ameddig én itt elnök vagyok, a Vidinek nem adunk el játékost. Ha úgy alakulna, hogy nem lesz pénzünk, ha esetleg a jövőnk múlna azon, eladunk-e játékost neki, akkor sem.”

Ezzel magyarázható, hogy Sigér szerződése felbontásra került, aki ezáltal szabadon igazolhatóvá vált.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×