eur:
379.06
usd:
348.56
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
A fehérvári Juhász Roland (b) és a ferencvárosi Ivan Petrjak a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MOL Vidi FC - Ferencváros találkozón a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2018. december 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kubatov Gábor keményen nekiment a Vidinek

Ivan Petrjak a Ferencváros csapatát elhagyva a Mol Vidi FC-hez szerződött, és ezt morális alapon erősen nehezményezi Kubatov Gábor, az FTC elnöke, és határozott döntésre is jutott.

Még javában zajlik a labdarúgó-bajnokság, de egy átigazolás miatt már kitört a botrány: Ivan Petrjak, aki a Sahtar Doneck kölcsönjátékosaként szerepelt a Ferencvárosban, a nagy ellenfél Vidi FC-hez igazolt. Kubatov Gábor, a zöld-fehérek klubelnöke a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, ezzel

a székesfehérvári klub felrúgott egy egy soha ki nem mondott, soha le nem írt, tiszteletalapú szabályt, hogy nem nyúlnak bele egymás keretébe.

"Nem foglalkoztunk egymás játékosaival, legalábbis én mindig ehhez tartottam magam, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a magyar futballban legyen több erős, egymással rivalizáló csapat, de ne mi kalózkodjunk egymás háta mögött az egekbe emelve ezzel a játékosok árát és fizetését, mert azzal a csapataink nem járnak jól" - mondta a Fradi elnöke, és hozzátette, Ivan Petrjak esetében már tavaly ősz óta tárgyaltak a Sahtarral a kölcsönadás meghosszabbításáról, a játékos végleges megvételéről. Meg is állapodtak az 1,2 millió eurós vételárról, de a játékosal még nem egyeztek meg, amikor a Vidi is felbukkant az ügyben.

"A Vidi mindent jogszerűen tett, efelől senkinek se legyen kétsége. Jogilag nem támadható az eljárása, engem a morális vonatkozása bánt"

- panaszolta Kubatov Gábor, és példaként említette a brazil Isael esetét, akinél szintén megpróbálkoztak azzal, hogy rálicitálnak a Fradi ajánlatára. Szerinte össze kellene fogniuk a kluboknak a magyar futball sikeréért, és nem egymást kellene ehelyett gyengíteniük. Példaként a villányi borászok összefogását hozta fel, akik együtt dolgoznak a régió fellendítéséért, hiába versenytársai is egymásnak.

"Nem szorulunk rá a Vidi támogatására, nem három, hanem harminc bajnoki címet szereztünk százhúsz év alatt, csak annyit szeretnénk tisztázni, hogy nekünk ez morálisan nem elfogadható. Ezért hoztunk egy döntést:

ameddig én itt elnök vagyok, a Vidinek nem adunk el játékost. Ha úgy alakulna, hogy nem lesz pénzünk, ha esetleg a jövőnk múlna azon, eladunk-e játékost neki, akkor sem"

- közölte Kubatov Gábor, és jelezte, szerinte a Vidi vezetői nem viselkedhetnének így "csak azért, mert több pénzük van".

Szóba került Petrjak fizetése is, az elnök elárulta, ők havi 25 ezer eurós alapbért kínáltak a csatárnak, a prémiumokkal ez még emelkedett volna.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Abban bízunk, hogy a nehezén talán már túl vagyunk, de azért még nem engedhetjük el a gazdaság és a hazai ingatlanpiac válságos, recessziós állapotáról szóló jelzőket. Az optimistábbak már 2024 második felében a kilábalást látják, de jelenleg továbbra is igaz, hogy limitált a befektetési tranzakciót, az üresedési ráta emelkedik, és olyan „villámcsapásokra” is gyorsan kell reagálnunk az irodapiacon, mint a mesterséges intelligencia hozta esetleges munkaerő-leépítés egyes szektorokban. Egy év telt el és rengeteg piaci mozgás indult el azóta, hogy Mazsaroff Kata visszatért a Colliers Magyarországhoz, mint a cég első magyar és első női vezetője. Mindenről is kérdeztük, ami most az iroda-, vagy a munkaerőpiacon fejtörést okozhat egy vezetőnek, egy tanácsadónak, egy ingatlanfejlesztőnek vagy akármelyik sokat látott ingatlanpiaci szakértőnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×