eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Erling Haaland, a Manchester City (j) és Dayot Upamecano, a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. április 11-én.
Nyitókép: MTI/AP/Jon Super

Egyre gondolt Rossi, Szoboszlai és Messi

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és Szoboszlai Dominik csapatkapitány is Erling Haalandot tette az első helyre a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Év játékosa-szavazásán.

A FIFA honlapján közzétett listából kiderül, hogy a szakember és a Liverpool középpályása ugyanúgy voksolt: Haaland mögött a végül győztes Lionel Messi volt náluk a második, a francia Kylian Mbappé pedig a harmadik.

A szavazáson a nemzeti válogatottak szövetségi kapitányai és csapatkapitányai, újságírók (Magyarországról Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője), továbbá a FIFA honlapján regisztrált szurkolók vettek részt. A négy szavazattípus 25-25 százalékos arányban számított bele az összesítésbe.

Érdekesség, hogy az argentin válogatott csapatkapitányaként

Messi is Haalandot tette az első helyre.

A legjobb edző a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City trénere, Pep Guardiola lett, Rossi és Szoboszlai is rá voksolt az első helyen.

Az Inter Miamiban légióskodó 36 éves Messi és a Manchester Cityt erősítő, 23 éves norvég Haaland egyébként ugyanannyi pontot gyűjtött a szavazáson, így a csapatkapitányok voksai döntöttek, ebben az összevetésben pedig Messi volt a jobb.

Messi negyedszer nyerte el a FIFA év játékosa címet, ugyanennyi alkalommal bizonyult a legjobbnak akkor is, amikor a FIFA az Aranylabda-szavazással együtt választotta ki a legjobbat. Haaland még nem volt az év játékosa a FIFA-nál.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×