eur:
390.65
usd:
366.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Vismeg Zsombor, Varga Vince, Vigvári Vendel, Kovács Péter, Burián Gergely és Molnár Erik (b-j) a férfi vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország - Szerbia mérkőzés után a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 12-én. A magyar válogatott 10-10-es döntetlen után ötméteresekkel 15-14-re győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás a pólósok szerbveréséről: a csoda folytatódott, Varga Zsolt egy mágus

Az Eb-negyeddöntővel a szerb válogatott sokkal többet kockáztatott, mint a magyar, de a mieink mentálisan és fizikálisan is ellenfelük fölé kerekedtek – értékelt a pólólegenda a Zágrábban ötméteressel megnyert csata után.

Elődöntős a magyar férfi vízilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokságon: a zágrábi negyeddöntőben 10-10-es döntetlen után ötméteresekkel (5-4) győzte le Szerbiát. A lefújás után nem sokkal Faragó Tamás értékelt az InfoRádióban.

"A csoda folytatódott. Olyasmit láthattunk, ami bizonyítja a magyar vízilabda erejét, hogy a magyar vízilabdában lehet bízni, bármilyen csapat-összeállításban megy egy világversenyre.

Jegyezzük meg, hogy Varga Zsolt valami különlegeset tudhat, egy mágus,

mert egy ilyen hirtelen összeállított válogatottal ilyen bravúrsorozatot elérni tényleg csodaszámba megy" – mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója.

A kiélezett mérkőzésen Tátrai Dávid négy gólig jutott, és még az ötméterespárbajban is betalált a kapuba, Fekete Gergő duplázni tudott, míg Vígvári Vince három gólt jegyzett. Faragó Tamás szerint ez a vízilabda fejlődését mutatja, mert korábban egy-egy kulcsjátékos el tudott dönteni egy mérkőzést, aztán az egységes csapat felülkerekedett az egyénen, most viszont már a nagyon jó csapatteljesítmény mellett szükséges két-három, esetleg több klasszisteljesítmény. Ezt láthattuk a magyar válogatottól.

A pólólegenda úgy véli, ez a vereség nagyon kellemetlen a szerb válogatottnak, amely megszokta, hogy rendre nyer a magyarok ellen. "Mi magyarok is úgy vagyunk vele, hogy Szerbia a mumus, amely ellen nem tudunk jól játszani. Aztán egyszer csak kijön egy fiatal csapat, és azt mondja,

engem nem érdekel, hogy ki volt idáig a legjobb a világon, én akarok a legjobb lenni, és bizonyítani is akarom"

– vélekedett a Nemzet Sportolója.

Faragó Tamás úgy látta, hogy a magyar csapat mentális és fizikai kondícióban is a szerbek fölé kerekedett, de szerinte a két csapat között az is óriási különbség volt, hogy ezen a mérkőzésen a szerbek sokkal többet kockáztattak, mint a magyarok.

"Egy profi, becsületes, őszinte mérkőzés volt, mindkét csapat nyerni akart, és mindkét csapat a tudása legjavát nyújtotta. Szerencsére nálunk sokkal több volt a kiemelkedő egyéni teljesítmény is, azon kívül, hogy a csapat fantasztikusan teljesített" – értékelt Faragó Tamás.

Beszélt a további esélyekről is: "Amikor kimegyünk egy világversenyre, mi mindig a legjobb négy közé akarunk kerülni, és ha oda bekerülünk, akkor természetesen egyértelmű, hogy a legfőbb célt, a mindenkori győzelmet tűzzük ki magunk elé."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×