eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Tátrai Dávid a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában a második fordulóban játszott Magyarország-Georgia mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 6-án. A magyar válogatott 15-11-re legyőzte a georgiai válogatottat.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Döntetlen Szerbia ellen, de ötméteresekkel megvan a továbbjutás az Eb-n

A legjobb négy közé jutásért játszott a magyar vízilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokságon. Az ellenfél a 6 olimpiai bajnokot vízbe küldő Szerbia volt.

(A mérkőzést élőben követtük, alább ezt olvashatják.)

A magyar válogatott Olaszország 10-5-ös legyőzésével került abba a pozícióba, hogy csak a legjobb 8 között kelljen játszania. A sorsolás miatt azonban Szerbiával kellett mérkőzniük, amely csapat a korábbi világversenyek gyengébb szereplése miatt az alsóházból érkezett.

Az első gólt a magyarok szerezték (Tátrai Dávid), de az első negyed után 3-3 volt az állás.

A szünetig is maradt az állás, akkor 5-5 volt, pedig 10 másodperccel a 2. negyed lefújása előtt emberelőnye volt a magyar csapatnak.

10 perccel a vége előtt (és a 3. negyedben) újra döntetlen volt, miután

Tátrai Dávid már harmadik gólját szerezte.

Ez a negyed azonban már magyar előnnyel (9-8) zárult, hiszen emberelőnyből a magyarok voltak eredményesek a dudaszó előtt.

Másfél perccel a vége előtt ismét döntetlen volt, 10-10. 43 másodperccel a lefújás előtt a magyarok támadhattak. Maradt a döntetlen.

Következtek a büntetők: három pár után a magyarok vezettek - az ellenfél egyik játékosa lövéskor kiejtette a labdát a kezéből. A szerbek kapust cseréltek. Ezután egyetlen lövőjátkos sem hibázott. Fekete Gergő dobta az utolsó büntetőt: bement, továbbjutás!

A magyar csapat következő ellenfele az elődöntőben a görög-horvát mérkőzés győztese lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×