eur:
390.69
usd:
364.12
bux:
68366.69
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A dán Line Haugsted (b) és a svéd Tyra Axner az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság bronzérméért játszott Dánia-Svédország mérkőzésen Herningben 2023. december 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Claus Fisker

Végleg eldőlt, hogy ki lesz a magyarok ellenfele az olimpiai selejtezőn

A dán válogatott hazai pályán szerezte meg a bronzérmet a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, mivel a harmadik helyért vívott vasárnapi összecsapáson 28-27-re múlta felül Herningben a társházigazda svédek csapatát.

A középdöntőben a magyar válogatottat legyőző svédek a négy között simán, 37-28-ra kaptak ki a az olimpiai bajnok franciáktól, míg a hosszú időn keresztül remeklő dánok drámai végjáték és hosszabbítás után 29-28-ra maradtak alul a címvédő norvégokkal szemben.

A két éve harmadik dán együttes 5-1-es sorozatával indult a bronzmérkőzés, és bár egy találatra felzárkóztak a svédek, az első játékrészben végig lépéselőnyben voltak a herningi közönség jelentős részének támogatását élvező dánok. A fordulást követően valamelyest visszaesett a színvonal, az izgalmak viszont fokozódtak:

a svéd együttes 11 perccel a vége előtt, 23-23-nál utolérte megtorpanó riválisát, majd a vezetést is átvette.

A hajrára mind a két fél elővette a hét a hat elleni támadást repertoárjából, az utolsó percekben pedig újra a dán válogatottnál volt az előny, ezúttal pedig nem engedték ki kezükből. A dánok két év után ismét bronzérmet nyertek, a svédek pedig megismételték eddigi legjobb eredményüket, a 2017-es negyedik helyet.

A Győr játékosai közül a svédeknél a beálló Linn Blohm - holtversenyben a legeredményesebbként - mind a hét lövését gólra váltotta, a dánoknál a balátlövő Line Haugsted egyszer volt eredményes, a kapus Sandra Toft hét lövést hárított.

A tavaszi ötkarikás selejtezőn a magyar és a svéd válogatott ismét megütközik

a Japánnal és Kamerunnal kiegészülő kvartettben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×