eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az orosz Vlagyimir Golovin, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női junior kézilabda-világbajnokság Magyarország - Brazília mérkőzésén a debreceni Főnix Csarnokban 2018. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir a kézilabdacsodáról: óriásit küzdöttünk, és valamilyen szinten szerencsénk is volt

A magyar női kézilabda-válogatott játszhat az olimpiai selejtezőtornán, miután a világbajnokság középdöntőjének zárónapján hatgólos hátrányból (13-19) fordítva 23-22-re legyőzte a horvát csapatot. Ezzel a magyar együttes tizedik lett. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az InfoRádióban azt mondta, óriásit küzdöttek a horvátok ellen, és végig hittek a sikerben.

A célkitűzés sikerült, a magyar női kézilabda-válogatott az elért 10. helyezéssel kihacolta annak lehetőségét, hogy játsszon az olimpiai selejtezőtornán.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az InfoRádiónak nyilatkozva viszont elismerte, nem teljesen úgy sikerült minden ezen a tornán, ahogy eltervezték; ismert, előzetesen nem tűnt lehetetlen feladatnak, hogy a manapság nem annyira acélos Montenegrót verve csoportelsőként menjen középdöntőbe a csapat, ahonnan karnyújtásnyira látszhatott volna a negyeddöntő is. Aztán viszont jött a valóság: "A Montenegró elleni mérkőzés nagyon fontos volt, a második félidő nem sikerült, de a horvát válogatott ellen az utolsó mérkőzésen a kezünkben volt a sorsunk, a tizedik hely megszerzése, ami nagyon nehezen, de sikerült" – értékelt a szakvezető.

A "mínusz hatról" fordítást kommentálva úgy vélekedett, amit elterveztek a mérkőzésen, eleinte nem sikerült, de az utolsó 15 percben két labdaszerzéssel lendületet vettek, és máris "csak" négy gól volt a hátrány. "Elhittük, hogy van még idő, és tudunk még fordítani, óriásit küzdöttünk, és valamilyen szinten szerencsénk is volt. Örülök, abban a 15 percben a lányok mindent megtettek" – mondta.

A mérkőzés előtt szerinte nem volt feszültség, bár a vb előtt kifejezetten a montenegrói és a horvát mérkőzésre próbálta magát kihegyezni a csapat. "Meg akartuk mutatni, hogy mit tudunk, nagyon görcsösen játszott a csapat. Fontos volt a győzelem" – fejtegette.

A csapatból szinte a teljes keretet kiemelte, mert a csapat mint közösség állt helyt szerinte, a játék pedig meccsről meccsre javult is, mindig más és más játékos vette vállára a gárdát.

Az olimpiai kvalifikációs torna április 11. és 14. között lesz, a magyarok Japánnal, Kamerunnal és a most zajló vb-n párizsi kvótát nem szerző, legjobb helyezésű európai csapattal találkoznak. A viadal megrendezésére pályázni kellett, az MKSZ ezt megtette, a nemzetközi szövetség a jövő héten dönt a házigazdákról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×