eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A győztes veszprémi csapat játékosai ünnepelnek, elöl Hugo Descat (b3), jobbról Andreas Nilsson a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém és a lengyel Orlen Wisla Plock mérkőzés után a Veszprém Arénában 2023. október 19-én. A magyar csapat 28-21-re győzött.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Bravúros szegedi döntetlen, hétgólos veszprémi diadal

Két magyar csapat volt érdekelt csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

A Szeged 27-27-es döntetlent játszott az előző idényben ezüstérmes lengyel Kielce otthonában. A szegediek keretéből Szita Zoltán, Nagy Martin, Borut Mackovsek és Szymon Dzialakiewicz, a hazaiaktól Andreas Wolff és Alex Dujshebaev hiányzott.

A magyar csapat előző meccse, a múlt héten a norvég Kolstad otthonában már húsz perc után eldőlt a skandinávok javára, ezúttal azonban remekül tartotta magát a Szeged, sőt a 15. percben 7-5-ös előnyben volt. Ezt követően a szünetig egyszer sem tudta visszavenni a vezetést a Kielce, mert ellenfele hatékonyabban védekezett és pontosabban, tudatosabban támadott, mint a legutóbbi mérkőzésén, a cserejátékosok jól szálltak be, illetve a lengyelek nem erőltették azt a gyors játékot, amit a Kolstad mutatott.

A második félidőben már a hatodik percben időt kért Kárpáti Krisztián vezetőedző, mert játékosai egyre többet hibáztak, ezt a Kielce rendre lerohanással és góllal büntette, így visszavette a vezetést. Kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át a vendégcsapat, ám ez sem vált be. A házigazdák 4-0-s sorozatot produkáltak, de a szegediek ezt követően kilábaltak a hullámvölgyből és az 51. percben egyenlítettek. Luka Stepancic háromszor is betalált, Emil Kheri Imsgard fontos pillanatokban védett, és együttesük a második felvonásban először vezetett, három perccel a vége előtt.

Az izgalmas végjátékban Kárpáti időt kért, Dean Bombac gólt szerzett, majd Bánhidi Bencét kiállították. Még 29 másodperc volt hátra, amikor Arkadiusz Moryto betalált, és bár az utolsó támadás a Szegedé volt, az állás már nem változott. A vendégek úgy értek el döntetlent, hogy öttel kevesebb kaput eltaláló lövésük volt.

Moryto hat, Szymon Sicko öt, Dylan Nahi négy gólt lőtt, Milosz Walach kilenc védéssel zárt hazai oldalon. A szegedieknél Stepancic hétszer, Mario Sostaric és Dean Bombac négy-négy alkalommal talált be, Mikler Roland hétszer, Imsgard négyszer védett.

A két csapat 13. egymás elleni tétmérkőzésén tíz lengyel és két magyar győzelem mellett először született döntetlen, és a szegediek első alkalommal szereztek pontot Kielcében.

Hétgólos Veszprém-győzelem

A Veszprém házigazdaként 28-21-re legyőzte Fazekas Gergő csapatát, a lengyel Orlen Wisla Plockot. A Lengyel Kupa címvédője egyszer sem vezetett az egész mérkőzésen, és öt forduló után is pont nélkül áll a B csoportban.

A hazaiak keretéből Omar Jahja és Nagy Benedek hiányzott. A vendégeknél Filip Michalowicz, Marcel Sroczyk és Abel Serdio nem szerepelt, viszont ott volt a pályán az egyaránt "veszprémi múltú" Fazekas Gergő, Mirko Alilovic és Mirsad Terzic, valamint a korábbi szegedi Dmitrij Zsitnyikov.

A hetedik percben a Veszprém már 5-2-re vezetett, ráadásul a Plock büntetőt hibázott. Gasper Marguc góljaival tovább növelte előnyét a házigazda, ezért Javier Sabaté, a lengyelek vezetőedzője - a bakonyiak korábbi trénere - időt kért. A játék képe ezután sem változott, a hazaiak pontosabban támadtak és hatékonyabban védekeztek, de a huszadik perctől a szünetig már nem nőtt tovább az előnyük.

A Plock némi meglepetésre 4-1-es sorozattal kezdte a második félidőt, így felzárkóztak mínusz kettőre. Tudatosan lassították a játékot, de minden hibájukat lerohanással és gyors góllal büntette a Veszprém, amely egy 6-1-es sorozattal a 44. percre eldöntötte a meccset (21-14).

Gasper Marguc hat, Mikita Vajlupov öt, Lukas Sandell négy góllal, Ignacio Biosca García tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Przemyslaw Krajewski hatszor talált be, Fazekas Gergőnek két lövése volt, de gólt nem szerzett.

A két csapat 11. egymás elleni BL-meccsén a Veszprém egy vereség és két döntetlen mellett nyolcadszor nyert. A négy győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak egy hét múlva a spanyol bajnok Barcelona otthonában lépnek pályára a BL csoportkörében.

Momir Ilic veszprémi vezetőedző a lefújás utáni sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, nem egyszerű hét góllal legyőzni a Plockot, hiszen eddig minden mérkőzése szoros végjátékot hozott.

"Csapatom védekezése fantasztikus volt az egész meccsen, kifejezetten az első félidőben. A másodikban voltak olyan időszakok, amikor kevésbé ment a támadás, de egy időkérés során ezt is át tudtuk beszélni, és a védekezés, illetve a kapusteljesítmény továbbra is remek volt" - összegzett a szakvezető.

Fazekas Gergő úgy fogalmazott, egyrészt szomorú, mert a győzelem reményében érkeztek, másrészt boldog, hiszen hatalmas álma vált valóra azzal, hogy a Veszprém Arénában léphetett pályára, ez nagyon jó érzéssel töltötte el.

"A Veszprém ma jobb csapat volt védekezésben és támadásban is, Nacho Biosca pedig fantasztikusan védett" - vélekedett a magyar válogatott irányító.

Egy hét múlva az egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Szeged a horvát PPD Zagrebet fogadja, a négy sikerrel és egy vereséggel álló Veszprém pedig a spanyol bajnok Barcelona otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×